NJEGOVU SU MOMČAD ZVALI 'PUTUJUĆI KOKAINSKI CIRKUS': / Jordan otkrio događaj iz svoje prve sezone koji ga je zauvijek obilježio

Image
Foto: Profimedia

Kad je tek stigao u ligu, Jordan je u Chicagu našao dosta zanimljivu, ali ne baš jaku momčad.

20.4.2020.
8:50
Profimedia
VOYO logo

Otkad je sport na pauzi, ljubitelji košarke nisu mogli dočekati da se počne prikazivati novi dokumentarac o Michaelu Jordanu naziva "The Last Dance".

Dokumentarni serijal prikazuje posljednji pohod Jordanovih Bullsa na titulu NBA prvaka u sezoni 1997./1998. nakon koje je najbolji igrač svih vremena napustio Chicago sa šest osvojenih prstenova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvim epizodama koje su se mogle gledati i na Netflixu prikazana je zapravo pozadina onog što su Bullsi predstavljali u 90-im godinama u NBA ligi. Dominantna momčad predvođena Jordanom mogla je, naime, "zaplesati" još samo jednom jer su se u klubu spremale velike promjene, odnosno reizgradnja koju je poticao generalni menadžer Jerry Krausse.

Image
Foto: Profimedia

Chicago Bulls player Michael Jordan greets fans before the game 16 April against the Milwaukee Bucks in Milwaukee, Wisc. The Bulls defeated the Bucks 86-80, making the Bulls the first National Basketball Association team to record 70 wins in one season. AFP PHOTO Eric CHU, Image: 20485984, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ERIC CHU / AFP / Profimedia

[VIDEO] IVICA ZUBAC PROGOVORIO O RUŽNOJ PRIČI KOJA SE POJAVILA O NJEMU: ‘Ne znam zašto se takvo što stvorilo o meni. To nije istina’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] IVICA ZUBAC PROGOVORIO O RUŽNOJ PRIČI KOJA SE POJAVILA O NJEMU: /

'Ne znam zašto se takvo što stvorilo o meni. To nije istina'

Image
[VIDEO] IVICA ZUBAC PROGOVORIO O RUŽNOJ PRIČI KOJA SE POJAVILA O NJEMU: /

'Ne znam zašto se takvo što stvorilo o meni. To nije istina'

Cirkus je u gradu

No dokumentarni serijal nudi i neke vrlo zanimljive i nepoznate detalje iz Jordanove prošlosti. Naime, kad je tek stigao u ligu, Jordan je u Chicagu našao dosta zanimljivu, ali ne baš jaku momčad. Jedan od razloga zbog kojih ova momčad nije igrala baš najbolje su razulareni tulumi koje su često organizirali.

Naime, Jordan se samo nasmijao kad mu je novinar rekao da su se Bullsi u njegovoj rookie sezoni nazivali "putujućim kokainskim cirkusom" pa objasnio da je jednom prilikom na gostovanju u hotelu uletio u sobu u kojoj su bili njegovi suigrači u društvu prostitutki. Soba je, naravno, bila krcata drogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od tog trenutka sam shvatio da sam usamljen", rekao je Jordan koji nije htio imati veze s tim te je pokazao zavidnu zrelost za najmlađeg igrača na rosteru.

Pippenova priča

Bilo je i u prvoj noći prikazivanja Jordanovog dokumentarca i govora o jednoj od najpodcjenjenijih NBA zvijezda - Scottieju Pippenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jordan je i sam rekao da ne bi postigao sve svoje uspjehe da nije bilo Pippena te priznao da je on u nekim trenucima svoje karijere bio drugi najbolji igrač u ligi.

Image
Foto: AFP, JONATHAN DANIEL

Problem je za njega bila plaća. Pippen je bio fantastičan igrač, a jedva da je zarađivao novac propisan igračima u prvoj postavi NBA lige. Bio je tek 122. košarkaš u ligi po visini plaće, što ga je, između ostalog, dovodilo u konflikte sa spomenutim Krausseom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga epizoda dokumentarca završava pričom u kojoj je Pippen tražio razmjenu nakon što su njegove razmirice s Krausseom dosegle vrhunac. Rekao je da nikad više neće zaigrati za Bullse.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo