LOV NA TOP 16: / Cedevita večeras protiv svog bivšeg trenera ispisuje povijest

Image

Danas u 19:00 sati Cedevita će u 9.

11.12.2015.
11:10
VOYO logo

Kako bi Cedevita već u ovom kolu osigurala prolazak dalje, mora protiv momčadi svog bivšeg trenera JasminaRepeše pobijediti ili izgubiti s manje od devet poena razlike, s koliko su Zagrepčani slavili u Milanu. U slučaju da se taj scenarij ne ostvari, prvaci Hrvatske i dalje bi imali šansu za Top 16 jer bi im u 10. kolu prolaz osigurala pobjeda u gostima kod Laboral Kutxe ili domaći poraz Milana kod Limogesa, no jasno je da Cedevita ne želi dovesti u takvu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milano oslabljen bez Gentilea

"Dolazi nam renomirani protivnik u zadnjoj utakmici koju, nadam se, u prvom dijelu Eurolige igramo u Zagrebu i mi ćemo sigurno dati sve od sebe da odigramo čim bolje i da ostvarimo najbolji mogući rezultat. To je ono što je na nama. Sigurno da će se nešto pitati i Milan, no ako damo sve od sebe i ispuštujemo ono što smo dogovorili, da imamo energije i da budemo fokusirani, ja ću biti zadovoljan", rekao je trener Cedevite VeljkoMršić, koji je do Repešinog odlaska iz Cedevite u Milano bio njegov prvi asistent.

Nema sumnje da Milano na papiru ima jaču momčad i veći budžet od Cedevite. Unatoč slabijem startu sezone, Talijani znaju da još uvijek mogu proći u Top 16 i Hrvatima neće biti lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milano je kvalitetan protivnik, koji u zadnje vrijeme igra sve bolje. Dobili su Anadolu Efes, a s Olympiakosom su 30 minuta igrali u egalu. U zadnjoj utakmici vratili su im se Mačvan i Gentile i sigurno će doći maksimalno motivirani, znajući što im ova utakmica nosi. Na nama je da budemo isti takvi s druge strane i onda ćemo vidjeti tko će od dva dobra protivnika na terenu biti bolji, tko će biti koncentriraniji na to da ispunjava sve zadatke i tko će imati manje crnih rupa tijekom 40 minuta", dodao je Mršić.

No, u Zagreb nije doputovao Alessandro Gentile, najbolji igrač Milana, što je svakako dobra vijest za Cedevitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pullen upitan

Loša vijest je za Cedevitu što se JacobPullen momčadi priključio tek u srijedu popodne. Naime, proteklih dana bio je u SAD-u zbog smrtnog slučaja u obitelji, umrla mu je baka.

"On je propustio dva leta, ali nadamo se da će doći to utakmice. Vidjet ćemo u kakvom će biti stanju. Bio je četiri-pet dana bez treninga. Netreniranje i jet-lag sigurno će imati neki utjecaj, no nadamo se da ipak neće veliki. Dobra je vijest što je Walker odradio trening, tako da će on biti u ekipi. Osim ako ne bude nekih pogoršanja u odnosu na danas", rekao je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što Milan vodi bivši trener Cedevite Jasmin Repeša, ondje igra bivši centar Cedevite StankoBarać i hrvatski reprezentativac KrunoslavSimon.

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/10/000_DV1913705.jpg

Bez prijateljstva na terenu

"Svi znamo da na terenu nema prijateljstva. Pozdravit ćemo se prije utakmice, ostat ćemo dobri prijatelji, ali na terenu ćemo biti najgori neprijatelji i nećemo imati popusta jedan za drugog. Na kraju je najbitnije da mi dobijemo utakmicu, a svi ti neki dvoboji su samo dio priče i na kraju neće biti bitni ako mi izađemo kao pobjednici", istaknuo je Cedevitin centar LukaŽorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On zbog ozljede u četvrtom kolu nije nastupio za Cedevitu u Milanu, no gledao je tu utakmicu: "Nisam igrao u prošloj utakmici protiv njih, no sigurno da bi bilo lijepo da i ova završi na isti način. Mi ćemo se truditi. Znamo gdje su naše prednosti, a gdje nedostaci. Treneri su nas na sve pripremili i pokušat ćemo napraviti reprizu utakmice iz Milana."

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/08/PXL_140815_11367991.jpg

Žora je istaknuo i kako se Cedevita ne smije zanijeti razmišljanjem o tome da im i poraz s malom razlikom donosi Top 16: "Mislim da ne smijemo razmišljati na taj način. Moramo razmišljati da je to utakmica koju trebamo dobiti i misliti samo o tome. To je vrhunska prilika da prođemo dalje. Ako u zadnjim minutama bude takva situacija da bude bitna razlika, sigurno da će nas treneri na to pripremiti i onda ćemo razmišljati o tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi KarloŽganec bio je kratak: "To nam je veoma bitna utakmica i puno nam znači. Svi igrači su nabrijani. Nadam se da će atmosfera biti kao u zadnjoj utakmici u Euroligi na domaćem parketu i nadam se da ćemo uz pomoć publike doći do pobjede."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo