HRVATI NAPRAVILI ŠOU U NBA LIGI: / Ivica Zubac maestralnim potezom zapanjio cijelu Ameriku; Bogdanović nastavio zabijati

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Bojan Bogdanović i Ivica Zubac istaknuli su se u pobjedama svojih momčadi

15.1.2020.
7:39
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Četvorica hrvatskih košarkaša igrala su u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, NBA ligi. Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je u pobjedi svog Utah Jazza u Brooklynu protiv domaćih Netsa 118:107 igrao 32:25 i ostvario učinak od 18 poena (šut iz igre 8-16, trica 2-7, nije gađao slobodna bacanja) uz dva skoka, jednu ukradenu loptu i dvije izgubljene lopte.

Image
[VIDEO] 'NE OVOG PUTA, KAŽE ZUBAC': /

Pogledajte majstoriju kojom je zvijezda iz Čitluka raspametila Collina Sextona

Image
[VIDEO] 'NE OVOG PUTA, KAŽE ZUBAC': /

Pogledajte majstoriju kojom je zvijezda iz Čitluka raspametila Collina Sextona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babo tek četvrti strijelac svoje momčadi

Bogdanović je bio tek četvrti strijelac svoje momčadi. Australac Joe Ingles bio je najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi sa 27 poena uz četiri asistencije, što mu je rekord karijere u poenima. Nominalno prva zvijezda momčadi Donovan Mitchell ostvario je učinak od 25 poena (od toga 14 u posljednjoj četvrtini) uz četiri asistencije, nakon jedne utakmice odsutnosti zbog gripe. Jazz je sad na 10 pobjeda zaredom od kada je Jordan Clarkson došao u momčad. On je u pobjedu za 25:44 ugradio 13 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudy Gobert ostvario odličan učinak

Startni centar JazzeraRudy Gobert također se istaknuo sa 22 poena uz čak 18 skokova, te je bio najbolji igrač svoje momčadi. Trenutačno je Babona prosjeku od 21,0 poena, 4,3 skoka i 2,1 dodavanja po dvoboju. Kod Netsa je najviše pokazao Kyrie Irving sa 32 poena i 11 asistencija. Kevin Durant nije igrao za Brooklyn zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah produžio pobjednički niz

Ovom pobjedom Utah je produžio svoj pobjednički niz na 10 pobjeda. Kratak sažetak dvoboja pogledajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih košarkaša NBA lige Kawhi Leonard postigao je 43 poena u tri četvrtine utakmice za svoje LA Clipperse protiv Cleveland Cavaliersa Ante Žižića, u susretu u kojem su slavili Clippersi na svom terenu 128:103. Ivica Zubac istaknuo se u redovima momčadi iz Los Angelesa. Počeo je Zubac u startnoj petorci, prema dobrom starom običaju u ovoj sezoni, te za 24:39 minuta ubacio 12 poena uz 10 skokova i dvije asistencije, uz odlične četiri blokade. Pokazao se i ovim maestralnim zakucavanjem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac je trenutačno na prosjeku od 8,3 poena, 6,9 skokova i 0,9 asistencija po susretu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonard za pamćenje

Ugledni američki Yahoo NBA piše kako je Leonard, prema Sportradaru, tek drugi košarkaš od 1996. godine kojem je uspjelo zabiti najmanje 40 poena u prvim trima četvrtinama. Lou Williams je 'utrpao' 40 protiv Golden Statea u prvim trima dionicama igre, u utakmici odigranoj 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonard je imao 14 poena u drugoj četvrtini i zabio je četiri trice. Leonard je igrao 29 minuta i imao je šut iz igre 14 od 22 i 6 od 10 s linije za tri poena. Williams je dodao 24 koša za Clipperse, koji su opet zaigrali bez ozlijeđene zvijezde Paula Georgea. No, Clippersi su imali šestoricu strijelaca s dvoznamenkastim učinkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić ponovno u petorci, ali...

Collin Sexton predvodio je Cleveland sa 25 poena, a Cedi Osman dodao je 21. Rookie bek Darius Garland, peti izabran na draftu u lipnju prošle godine, zabio je 14 poena uz 10 asistencija, za svoj prvi double-double učinak u NBA karijeri. Osmanova trica donijela je vodstvo Cavsa rezultatom 34:33 9:58 u drugoj četvrtini, prije nego što ih je Los Angeles nadigrao 33-16 u ostatku poluvremena. Clippersi su postigli konačnih 13 poena prvog poluvremena, uključujući devet Leonardovih. Ante Žižić nije nastupio za Cavse. Što se sve događalu u utakmici možete vidjeti - OVDJE.

Booker zabio 39

Dario Šarić počeo je utakmicu kao starter Phoenixa u State Farm Areni protiv Atlanta Hawksa. Sunsi su tu utakmicu izgubili 123:110. Šarić je za 18:42 minute ubacio četiri poena (uz šut iz igre 1-4, za tricu 0-1, 2-2 slobodna bacanja). Šibenčanin je pao na prosjeku, te mu sad brojke iznose 9,9 poena, 6,4 skoka i 1,8 dodavanja po susretu. Devin Booker briljirao je za Sunse ubacivši 39 poena uz sedam skokova i tri dodavanja. Pogledajte ovu sjajnu akciju Sunsa, u kojoj je sudjelovao i Šarić koji je i dodao za koš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bek Atlante Trae Young je odlično odgovorio sa 36 poena, 10 asistencija i četiri skoka. OVDJE možete pogledati kratak sažetak dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bender igrao 21:26 minuta

Milwaukee Bucksi su u svom Fiserv Forumu pobijedili New York Knickse sa 128:102. Giannis Antetokounmpo, MVP prošle sezone, ponovno je pokazao zašto mu se klanja cijela liga. Za 21:26 minuta ubacio je 37 poena, uz devet skokova i četiri asistencije. Dragan Bender u ovoj je utakmici igrao najviše od svih rezervi Bucksa. No, za 21:13 minuta nije se uspio upisati u strijelce, ali je upisao sedam skokova i dva dodavanja. Julius Randle je sa 25 poena i 15 skokova bio najbolji u redovima poražene momčadi. Što se sve događalo i u ovoj utakmici pogledajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James Harden ubacio 41

U preostale dvije utakmice igrane sinoć Memphis Grizzlies su sa kod kuće 121:110 nadigrali Houston Rocketse, kojima nije pomogao ni James Harden sa 41 košem, dok su Dallas Mavericks sa 124:97 bili bolji od Golden State Warriorsa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati NBA utakmica odigranih 14. siječnja:

Atlanta Hawks - Phoenix Suns 123-110 (Dario Šarić je odigrao 19 minuta za Phoenix, zabio je četiri koša i upisao jedan skok, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu) Brooklyn Nets - Utah Jazz 107-118 (Bojan Bogdanović je odigrao 32 minute za Utah, zabio je 18 koševa i upisao dva skoka i jednu ukradenu loptu) Memphis Grizzlies - Houston Rockets 121-110 Milwaukee Bucks - New York Knicks 128-102 (Dragan Bender je odigrao 21 minutu za Milwaukee, bez pogodaka, ugrabio je sedam skokova i upisao dvije asistencije, jedan blok i jednu ukradenu loptu) Golden State Warriors - Dallas Mavericks 97-124 LA Clippers - Cleveland Cavaliers 128-103 (Ivica Zubac je odigrao 25 minuta za LA Clipperse, zabio je 12 koševa i ugrabio deset skokova te upisao dvije asistencije i četiri bloka; Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo