PRVENSTVO ZAGREBA - 1. KOLO / Tajlandski boks nezaustavljivo raste: 'Ponosni smo zbog toga. Prije dvije godine smo shvatili jedno i sad imamo jasnu viziju'

Image

KTB Muay Thai Academy, Nikola Šubić Zrinski, Spartan gym, Taksin, Bronx gym, Tiger Gym, po novom Tigar Cikatić i Predator gym su klubovi koji zajedničkim snagama guraju jednu zdravu priču tajlandskog boksa u Zagrebu

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

28.3.2024.
8:23
VOYO logo

Zagrebački Muay Thai Savez svojim radom je zakotrljao priču tajlandskog boksa u metropoli. Zajedno sa svim klubovima u gradu pokrenuli su Prvenstvo Zagreba u tajlandskom boksu, pa je tako proteklog vikenda u OŠ Jelkovec održano 1. kolo.

Spektakularnu FNC 15 priredbu 30. ožujka s početkom u 19.00 možete u izravnom prijenosu gledati na Voyo platformi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
'HRVATSKA IMA POTENCIJALA' /

Sportski su osvojili Tajland i sad poručuju: 'Želimo tu graditi priču, ali nedostaje mečeva'

KTB Muay Thai Academy, Nikola Šubić Zrinski, Spartan gym, Taksin, Bronx gym, Tiger Gym, po novom Tigar Cikatić i Predator gym su klubovi koji su sudjelovali na turniru i koji zajedničkim snagama guraju jednu zdravu priču tajlandskog boksa u Zagrebu.

Sandrino Starčević, neumorni predsjednik ZG Saveza Tajlandskog boksa i fanatik kad je muay thai u pitanju koji danas slavi i rođendan, zajedno sa potpredsjednikom, poznatim Emilom Zorajom koji jako puno pomaže, naravno zajedno sa svim ostalim klubovima u Zagrebu, uspio je u tome da zagrebački, a samim time i hrvatski tajlandski boks u konačnici zbog prelijevanja znanja i talenta, imaju više mečeva, više evenata, sparinga, seminara. Klubovi unutar ZG Saveza više komuniciraju i surađuju... jer jedino tako i tajlandski boks kao sport, kao i borci koji participiraju u njemu, mogu napredovati, rasti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Ovo natjecanje, u biti, nije samo bilo prilika za sportske uspjehe i da se turnir, eto održi zbog održavanja, već i za promociju i razmjene iskustava među borcima, borkinjama i trenerima. Shvatili smo svi još prije dvije godine da je komunikacija i suradnja među klubovima najbitnija , kao i u mukotrpan rad, angažiranost, volja, ljubav i ambicija, moraš biti zagrižen za ovaj sport i moraš raditi u smjeru napretka, te da su to ključni preduvjeti za iskorak. Tajlandski boks, jako smo sretni zbog toga, sretni i ponosni, nastavlja rasti, a Prvenstvo Grada Zagreba sad igra važnu ulogu u tom procesu", rekao nam je Sandrino Starčević. Još prije je objasnio što nedostaje tajlandskom boksu u Hrvatskoj.

Image
Image

"Hrvatskom tajlandskom boksu nedostaje mečeva i evenata. Imamo stvarno talentirane borce i borkinje, ali oni se bore jednom godišnje. Trebaju nam priredbe, imamo viziju i želimo napraviti dobru priču u Zagrebu i Hrvatskoj, zato smo ovo sve i pokrenuli. Borci moraju napredovati", istaknuo je Sandrino Starčević prilikom nedavnog gostovanja njega i Šimuna Damjanovića, sjajnog mladog borca tajlandskog boksa i čovjeka, uskoro profesora povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 1. kolu Prvenstva Zagreba u tajlandskom boksu povratak na otvorenu scenu imao je KTB Tigar Cikatić, poznati klub koji se iz Splita preselio u Zagreb. Ivana Cikatić, predsjednica kluba i udovica Branka Cikatića, velikana muay thaija, te njezin sin Bruno, tajnik kluba i amaterski boksač u BK Leonardo kod Leonarda Pijetraja, dali su se do kraja, kako bi pod ZG Savezom tajlandskog boksa stvarali nove sportske pobjednike.

Image
Image

"Imamo plan s klubom Tigar Cikatić. Izlazit ćemo na lige u tajlandskom boksu, ići ćemo i u Sarajevo na međunarodni Open Muay Thai kup 18. svibnja, u organizaciji Saveza tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine i predsjednika saveza Ante Šimovića, te sudjelovanje u 2. kolu prvenstva Grada Zagreba. Želimo opet izgraditi jednu sportsku uspješnu priču. Jako sam sretna i ponosna što smo uspjeli ponovo aktivirati Brankov klub jer znam koliko je Branko dao znanja, ljubavi i snage u klub. Svi jako dobro znamo koliko je Branko živio taj sport i želio da mladi ljudi budu u sporu da žive sportski i da se jačaju fizički i mentalno. Klub je osnovan još za vrijeme Domovinskog rata. Djelovao je na području Zagreba na Mladosti i bio jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj", kazala je Ivana Cikatić. Njezin ekskluzivni intervju za portal Net.hr koji smo s Ivanom Cikatić odradili upravo na ovom događanju u Jelkovcu - ČITAJTE OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Cikatić je dodao:

"Ponovno smo aktivirali ovaj klub jer samo ime kluba ima snažno značenje iza sebe, a kamoli rezultate koje je klub napravio tijekom godina i borce svjetske klase koje je proizveo. Ne samo zbog toga, nego i zato što je klub bio jako poznat i kad netko spomene Branka uvijek se priča kako je klub bio na Mladosti, kako je to bio discipliniran i vrijedan klub bez zezanja. To je ono što namjeravamo s Tigrom Cikatićem vratiti na scenu hrvatskog muay thaija. Vrijedni, disciplinirani borci i treneri čiji je jedini cilj vratiti najbolji i najokrutniji muay thai stil kakav je prije proizvodio Tigra Cikatić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Prvenstvo Zagreba u tajlandskom boksu okupio je kremu amaterske zagrebačke muay thai scene. Nisu svi najbolji bili doduše, ali izlazna količina talenta viđena na turniru veseli. To je definitivno isto iskorak kad je ZG muay thai u pitanju.

Image
Image

"Natjecanje je okupilo vrhunske borce iz čitavog grada, a njihov neumorni trud i predanost u ringu bili su impresivni za gledatelje. Baš sam pričao s trenerima kako su mečevi bili kvalitetni, a to je dokaz rada svakog muay thai kluba u Zagrebu. Stalno govorim, kad me netko pita gdje da svoje dijete upiše na tajlandski boks - u bilo koji ZG klub. Svi su dobri, kvalitetni i u svakom se radi i u sportskom smislu, ali i u socijalnom. Želimo, zajedno s roditeljima, da najmlađi izrastu u prave i ispravne ljude željne postignuća na jedan fer i pošten način, kakav i je sport", govori Sandrino Starčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo