ŠOKANTNO: / Svjetski boksački prvak Tyson Fury pozitivan je na kokain i oduzet će mu se osvojeni naslovi!

Image

Tyson Fury, svjetski prvak teškaške boksačke kategorije po verzijama WBA, WBO i magazinu Ring, bio je pozitivan na dopinškom testu koji je pokazao da je 28-godišnji Britanac uzeo kokain.

30.9.2016.
17:27
VOYO logo

Pozivajući se na ESPN piše to Yahoo Sport, podsjećajući da se Fury povukao iz revanša protiv Vladimira Klička koji je bio zakazan za 29. listopada. Kao razlog otkazivanju borbe protiv boksača kojem je prekinuo niz nepobjedivosti dug jedanaest godina navodila se 'medicinska nesposobnost', no valja podsjetiti da je u pitanju bio pomaknuti datum uzvratne borbe koja se trebala dogoditi u srpnju.

Čini se da se iza spomenute fraze krije pad na testiranju koje je provela VADA (Voluntary Anti-Doping Association) i to 22. ovog mjeseca uzimanjem slučajnog uzorka mokraće svjetskog prvaka. 'Nespremnim' je proglašen dan poslije toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultati VADA-inog testiranja na preparate koji bi poboljšali njegovu izvedbu još nisu gotovi, ali pozitivni test na kokain vjerojatno će rezultirati oduzimanjem pojasa svjetskog prvaka", navodi izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fury je u studenome prošle godine u Düsseldorfu pobijedio Klička i osvojio naslove po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO. Nekoliko tjedana kasnije mu je oduzet IBF-ov pojas jer nije želio braniti naslov protiv obveznog izazivača Vjačeslava Glazkova. U međuvremenu je taj pojas završio kod britanskog boksača Anthonyja Joshue koji se silno želi boriti protiv Klička. I Ukrajinac je navodno pristao ući u ring 29. listopada protiv Joshue, ali od toga ipak neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo