NAJSKUPLJA MMA BORBA U EUROPI / Soldić poslao protivnika na operacijski stol, procurilo i koliko je zaradio hrvatski Robocop

Image

Hrvatski MMA borac došao je do povijesnog uspjeha

20.12.2021.
10:21
VOYO logo

Ponajbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić pobijedio je nešto prije pola jedan u noći sa subote na nedjelju legendarnog Mameda Khalidova te već ranije osvojenom pojasu iz velter kategorije dodao pojas prvaka srednje kategorije u KSW-u, najjačoj europskoj organizaciji slobodne borbe. Time je hrvatski Robocop ispisao povijest KSW organizacije, ali i europske slobodne borbe možemo kazati. Borbu je završio u tilu brutalno nokautiravši čečenskog borca. Pogodio ga je lijevim aperkatom, a nakon što je Khalidov završio na podu dovršio je posao.

Image
EKSKLUZIVNO - NAJOPASNIJI ČOVJEK U EUROPI /

'Izgledalo je ružno, no takav je sport, zato nisam slavio. Svaka čast Mamedu, ali morao sam ga 'popravit'

Image
EKSKLUZIVNO - NAJOPASNIJI ČOVJEK U EUROPI /

'Izgledalo je ružno, no takav je sport, zato nisam slavio. Svaka čast Mamedu, ali morao sam ga 'popravit'

Ozljede lica

Legenda deset minuta nije dolazila sebi te je uskoro prebačena u bolnicu na pregleda. A kako javlja poljski portal Sport.pl Khalidov će vjerojatno morati na operaciju glave. Iako je CT dobro prošao, kosti lica, tamo gdje su odsjeli udarci, su stradale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova borba, inače, najskuplja je MMA borba organizirana u Europi. Potvrdio je to KSW-ov šef Martin Lewandowski.

"Ovo je najskuplja MMA borba u Europi. Potrošili smo nekoliko milijuna zlota na njihove bonuse. Nije ovo samo najskuplja borba u povijesti KSW-a, nego u povijesti europskog MMA-ja", kazao je Lewandowski za Sport.pl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti portal otkrio je i koliko su organizatori navodno potrošili na njihove plaće te se navodi da su za bonuse dobili četiri milijuna zlota, što je malo više od 860 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uspio sam ispisati povijest u KSW organizaciji, postao sam prvak u dvije kategorije. To nitko još nije uspio, a tko god je išao u višu težinsku diviziju, izgubio je. Što da vam kažem, dojmovi su veliki i lijepi. Tek sad vidim, kad je prošlo evo niti deset sati od borbe, tek sad nekako vidim kako sam opasnog borca pobijedio. Kad sam mu vidio oči, vidio sam svakakvih ljudi zaista, boraca, treninga, mečeva, svega, ali kad je ušao tako opušten u kavez, pun samopouzdanja, kad je počeo u meču te kickove raditi, oduševilo me moram priznati, ali ne i impresioniralo. Vjerovao sam u pobjedu od prvog dana, jer kad sam zdrav i dobar, nikog se ne bojim", rekao je Soldić nakon borbe za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo mu je bila sedma uzastopna pobjeda. Za Khalidova je ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet mečeva. Također, Robertu je ovo bila 14 pobjeda u slobodnoj borbi u posljednjih 15 okršaja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo