HIRSCHER SLAVIO KOD KUĆE / Ivici za stotinku izmaklo pobjedničko postolje

Image

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je četvrto mjesto u slalomu za Svjetski kup u austrijskom Schladmingu. Za pobjednikom, Austrijancem Marcelom Hirscherom Kostelić je zaostao 30 stotinki sekunde.

24.1.2012.
21:42
VOYO logo

U prvu je vožnju najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić startao s brojem sedam. Opreznom je vožnjom kroz cilj ušao s velikim zaostatkom za vodećim Marcelom Hirscherom od čak 1.18 sekundi i tako završio nastup na šestom mjestu.

Druga vožnja zadala je brojne probleme gotovo svim skijašima, posebno zato jer je napadalo mnogo "svježeg" snijega pa staza nije "držala" kako bi trebala, unatoč velikim naporima organizatora.

Ivica je u drugu vožnju krenuo pomalo rezervirano i na drugom prolazu zakasnio pola sekunde za prvoplasiranim Stefanom Grossom. Ipak, u samoj je završnici uspio nadoknaditi veći dio zaostatka te ciljem prošao kao drugi.

Senzacija slaloma u Schladmingu je Talijan Stefano Gross, koji se probio na drugo mjesto. Pobijedio je Marcel Hirscher, a posljednje mjesto na postolju za stotinku sekunde je Ivici "preoteo" Mario Matt.

Nakon slaloma u Schladmingu Kostelić je zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 905 bodova, drugi je Hirscher sa 825, a treći Švicarac Beat Feuz sa 665.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redoslijedu slalomaša Kostelić je vodeći sa 595 bodova, drugi Hirscher ima 460, a treći Talijan Cristian Deville sa 370.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo