FANTASTIČNA PREDSTAVA U SPALADIUMU / Hrvatska pregazila Španjolsku!

Hrvatska reprezenatcija je u fantastičnoj atmosferi Spaladium Arene pregazila Španjolsku 32:22.

21.1.2009.
20:53
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija je u fantastičnoj atmosferi Spaladium Arene pred 12000 navijača pregazila Španjolsku 32:22.

Bila je to večer iz snova u Splitu. U najbitnijoj utakmici ovog SP-a do sada, Hrvatska je pokazala nevjerojatnu igru u obrani i napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko Alilović je "svojim" Španjolcima zaključao vrata i odigrao svoju najbolju utakmicu u Hrvatskom dresu na SP-u. Izludio je svoje protivnike obranama, u srijedu navečer pored njega nije bilo prolaza. Skupio je možda ne toliko impresivnih 12 obrana, ali ukupno velikih 36 posto.

"Svaka čast momcima, odigrali su sjajno u obrani u prvih desetak minuta dok se meni nije otvorilo. Španjolci danas u Splitu nisu imali ni grama šanse", kazao je Alilović.  Španjolci su bili neprepoznatljivi, stekao sam dojam da nisu znali što ih čeka pred 12.000 ljudi u Areni. Šveđani su ipak mlađi i brži, mislim da će protiv njih biti puno teže", dodao je Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probudio se je Blaženko Lacković i nadoknadio sve što mu do ove utakmice nije ulazilo. Domagoj Duvnjak bio je naš najbolji strijelac s 7 pogodaka i Valero Rivera je imao pravo kada je napomenuo da će upravo Duvnjak biti presudni igrač utakmice.

"Nikad nisam igrao u ovakvom ozračju, mislim da ću to pamtiti cijeli život. Ostavali smo srce na parketu, krvarili smo u obrani, a ono što je prošlo, zaustavio je Alilović. Publika je stvarno bila osmi igrač", izjavio je Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krila su opet letila, obrana je funkcionirala savršeno, ukratko sve je bilo idealno.

Pobjedu je donijela momčad, a nakon posljednjeg zvižduka dvoranom se je zaorila "Morska vila" koju su zajedno otpjevali navijači i igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uspjeli smo se osvetiti Španjolcima, vratili smo barem dio dugova. Mislim da su Španjolci izgubili čim su vidjeli punu dvoranu. Sada moramo naprijed, pobijediti sutra i Šveđane i onda sa ta četiri boda koja prenosimo u drugu fazu, imamo velike šanse za polufinale", izrekao je Igor Vori.

"Pred ovakvom publikom nema šanse da izgubimo. Danas smo pokazali da smo spremni i motivirani, danas je za nas počelo Svjetsko prvenstvo. Znate, nije se lako motivirati protiv Kube i Kuvajta, ali večeras je naša obrana bila izvrsna. Šveđani su trkački puno opasniji, ali ja vjerujem u naše srce i u našu pobjedu" kazao je kapetan Petar Metličić, koji je dao tri zgoditka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iker Romero je bio najbolji strijelac Španjolske s 5 pogodaka ali je za to potrošio ogromnih 14 lopti.

Uz Duvnjaka najviše pogodaka za Hrvatsku zabili su Lacković s 6 te Čupić i Vori s 5 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to vrlo borbena utakmica, obrana 3-2-1 je funkcionirala jako dobro, a publika nas je nosila do velike pobjede. Stvarno smo zgazili Španjolce. Bili smo jako motivirani, obrana je bila dobra, napad strpljiv i krajnji rezultat je posve jasan. Utakmica sa Švedskom će biti derbi skupine, a publika će nam još više trebati. Šveđani su ipak pobijedili Španjolsku i to moramo respektirati", zaključio je jedan od junaka dvoboja Blaženko Lacković.

Dva buda za drugi krug su sigurna, a u četvrtak je na redu Švedska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo