Hrvati Srbima uzeli broncu: 'Ovo je bolje i od seksa!'

Posljednjeg dana 46.

9.5.2011.
11:13
VOYO logo

Tek zrnce iskustva kod iznimno nadarene Maše Martinović nedostajalo je da se hrvatski karataši iz Züricha, sa 46. europskog prvenstva u karateu, vrate s rekordnim brojem medalja. Nažalost, sedmu hrvatsku kolajnu ženska borbena vrsta nije osvojila. No, zato su likovali njihovi kolege.

Muška je borbena vrsta osvojila broncu na način koji ih je odveo do delirijuma. U borbi za odličje Hrvati su s 3:1 pobijedili Srbe, aktualne svjetske prvake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bolje od seksa", klicao je Marko Lučić, hrvatski karate reprezentativac.

"Ovo je bila najčekanija medalja u hrvatskom karateu. Za ovo smo svi živjeli", dodao je Rene Pernuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bivši izbornik Zdenko Horvat rekao nam je dan prije da idemo u borbu za Vukovar i na kraju je ispalo tako", dodali su Lučić i Pernuš.

Sadašnji izbornik Radenko Blagojević napravio je sjajnu, ali vrlo hrabru strategiju. Stavio je na petu ploču vrlo razočaranog Danila Domdjonija koji je dan prije, nakon kraha u kategoriji (60 kg), doživio emotivni slom. No, upravo je Đoni presudio Srbima. Nakon remija u tri prva meča, Domdjoni se razradio u repasažu. Rusa je pomeo, a Srbina je nadmudrio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Maričević, jedini iz brončane momčadi iz 2005., izgubio je na prvoj ploči od aktualnog svjetskog prvaka Bitevića (0:4), ali je siloviti Goran Lučin sve vratio u ravnotežu protiv N. Jovanovića (3:2). Rene Pernuš je protiv Jerkovića Hrvatsku doveo u vodstvo (3:0), Marko Lučić je remizirao sa Živkovićem (0:0), pa je odluka bila u rukama Domdjonija.

"Morat će mi Marko Lučić platiti piće jer nam nije donio pobjedu na četvrtoj ploči pa mi je priuštio veliku napetost. Nije mi bilo lako, radio sam protiv krakatog Miloša Jovanovića. U posljednjih 20 sekundi Lučićeve borbe imao sam krunicu u ruci, kratko sam se pomolio i krenuo. Bila je to borba koja nije mogla završiti remijem. S obzirom da smo mi vodili oni su trebali pobjedu, a ja sam morao napadati jer da sam išao na remi njemu bi prije ili kasnije nešto sudili", kazao je Đoni, koji je nakon pobjede od 2:0 'poludio' od sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momčadsku sam medalju priželjkivao cijelu karijeru i sada imam sve. Ovo je nešto posebno. U dva dana sam doživio najdublju tugu i najveću radost. Moram priznati da su mi momci pomogli da se vratim iz onog teškog stanja", presretan je bio Domdjoni.

Zlato su osvojili Grci, koji su naše prošli jedva, uz sudačko navlačenje. I u ženskoj konkurenciji slavila je reprezentacija (Španjolska) koja je u četvrtfinalu izbacila Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105060537006 arti-201105030128006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo