sapunica se nastavlja / Hajduk pozvao Šukera na poljudski derbi: 'Spremni smo za razgovor'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hajduk je izrazio žaljenje što HNS nije želio pristati na sastanak koji se trebao održati 11. ožujka ove godine u Zagrebu te je neugodno iznenađen "pokušajem da se odgovornost za neodržavanje sastanka prebaci na klub iz Splita"

12.3.2015.
17:03
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Vodstvo nogometnog kluba Hajduk pozvalo je predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera da dođe na subotnji derbi na Poljudu Hajduk - Dinamo te na razgovor koji bi se tom prigodom organizirao u prostorijama splitskog kluba.

"Pozivamo predsjednika HNS-a Šukera da dođe na derbi između Hajduka i Dinama i da u prostorijama kluba održimo preliminarne razgovore koji bi vodili normalizaciji stanja“, priopćili su danas poslijepodne iz Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je izrazio spremnost za što žurnije pokretanje dijaloga.

"Napeta situacija u nogometu počinje sve više stvarati tenzije i u samom društvu, a to nije dobro za nogomet, društvo i državu", poručili su iz Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je izrazio žaljenje što HNS nije želio pristati na sastanak koji se trebao održati 11. ožujka ove godine u Zagrebu te je neugodno iznenađen "pokušajem da se odgovornost za neodržavanje sastanka prebaci na klub iz Splita".

"Ne prihvaćamo tumačenje HNS-a da predsjednik Hajduka Marin Brbić ne smije prisustvovati sastanku HNS-a i Hajduka. Istina je da je prema pravilima HNS-a predsjednik kluba Marin Brbić pod suspenzijom, ali Hajduk je preoblikovanjem u športsko dioničko društvo obvezao se poštivati Zakon o trgovačkim društvima kao onaj koji regulira pravila poslovanja. Zakon precizno nalaže tko može zastupati trgovačko društvo u pregovorima te koliko god smo spremni poštovati pravila HNS-a smatramo kako su zakoni Republike Hrvatske ipak iznad toga te nismo spremni kazneno odgovarati zbog kršenja istih", ističe se u Hajdukovu današnjem priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hajduka demantiraju tvrdnje kako taj klub nije za dijalog.

"Dva mjeseca smo pozivali na dijalog, čak dolazili na zakazane sastanke na koje su trebali doći i predstavnici HNS-a, a koji bi otkazivali svoj dolazak u posljednji trenutak. Hajduk je tako već duže vrijeme iskazivao želju za dijalogom, dok je vrh HNS-a jednostavno sve to ignorirao. Trebamo li podsjetiti kako je predsjednik nogometnog saveza u vrijeme najveće domaće nogometne krize tjednima bio izvan države. Kod HNS-a se želja za komunikacijom pojavila tek kada je postalo jasno kako bi izmjene Zakona o sportu mogle doći pred Sabor. Obzirom na tajming poruke prema kojoj predsjednik Brbić ne može sudjelovati na sastanku, mišljenja smo i kako je sam poziv bio tek predstava za javnost", navodi se u priopćenju Hajduka..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo