FRANCUSKA POLICIJA SPASILA VATRENE! Orepić otkrio: / 'Huligani su pokušali upasti na teren, ali im je plan ipak propao'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Francuske su vlasti dobro odradile svoj posao te su spriječile nove nerede.

22.6.2016.
11:59
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Neredi tijekom utakmice između Hrvatske i Češke očito su bili dobro upozorenje francuskim vlastima da bolje porade na osiguranju kako bi spriječili nove ispade na stadionima.

Iako je MUP u utorak objavio da raspolaže informacijama kako su i za utakmicu sa Španjolskom planirani izgredi s ciljem prekida utakmice, do toga na sreću nije došlo. A moglo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJA: /

'Da, istina je, huligani planiraju novi incident! Zna se i što točno žele napraviti...'

Image
POLICIJA: /

'Da, istina je, huligani planiraju novi incident! Zna se i što točno žele napraviti...'

Spriječen ulaz na tribine

Naime, 24 sata pišu da je veliki dio od 32 identificirana huligana koje je MUP identificirao na snimkama utakmice sa Češkom imao namjeru ući na tribine s kartama na tuđa imena, međutim francuska policija je ovaj put odradila svoj posao. Ozbiljno su shvatili upozorenja hrvatskih kolega te su detaljno pretražili navijače i većem su dijelu huligana zabranili ulazak na stadion.

Image
Foto: AFP, JOE KLAMAR
Image
Foto: AFP, JOE KLAMAR

Pozivajući se na informacije iz vrha policije, 24 sata pišu kako je osiguranje bilo jako dobro organizirano te da Francuzi nisu nikoga uhitili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić potvrdio je da su na jučerašnjoj utakmici spriječeni neredi. "Na utakmici u Boredauxu koju su sinoć odigrale Hrvatska i Španjolska, ipak je bilo manjih intervencija hrvatske policije", rekao je za N1 Orepić.

"Imali smo intervencija, međutim sve je prošlo u redu. Mi obično kad je nešto loše onda napadamo ljude, a ja bih sad pohvalio sve predstavnike Ministarstva unutranjih poslova koji su i ovaj put odlično odradili posao", kazao je tehnički ministar Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušali se probiti na teren

Na pitanje o kakvim je intervencijama riječ, Orepić odgovara: "Pa bio je jedan konkretan nered na jednom dijelu tribine, no interverniralo se i, hvala Bogu, sve je dobro prošlo. Bilo je pokušaja probijanja živog zida da se uleti u igralište".

Što se uhićenja hrvatskih navijača tiče, ministar govori: "Mi tamo nemamo kompetencije, no sve je evidentirano i zaprimljeno, pa će se postupati u Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvu utakmicu Francuzi su olako shvatili naša upozorenja, no ovaj put je sve funkcioniralo", dodao je ministar u razgovoru za N1.

"Imamo neposredna upozorenja na mnogo manji broj redara nego što je trebalo što je u odgovornosti Uefe, dakle ima neriješenih stvari, ali važno da se ništa nije dogodilo i da je reprezentacija pobijedila", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo