POLICIJA: / 'Da, istina je, huligani planiraju novi incident! Zna se i što točno žele napraviti...'

Image

Policija upozorava na mogući prekid utakmice između Hrvatske i Španjolske.

21.6.2016.
15:39
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova upravo je objavilo kako policija raspolaže informacijama da dio navijača planira prekinuti utakmicu između Hrvatske i Španjolske, koja se večeras igra u Bordeauxu u 21 sat.

Kako napominju, sprema se sličan scenarij kao i na utakmici sa Češkom prošlog petka - baklje, utrčavanje u teren i isticanje neprimjerenih simbola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije dostavljene francuskoj policiji

"Povodom brojnih upita medija o mogućim izgredima na večerašnjoj utakmici Eura 2016. Hrvatska-Španjolska donosimo nekoliko informacija. Vezano uz današnju utakmicu raspolažemo informacijama kako su i za večerašnju utakmicu planirani izgredi s ciljem prekida utakmice u vidu uporabe pirotehničkih sredstava na stadionu, utrčavanja na teren te isticanja raznoraznih neprimjerenih simbola. Sve prikupljene informacije promptno su dostavljene francuskoj policiji. Također, Ministarstvo unutarnjih poslova RH uputilo je sinoć dodatna četiri policijska službenika kao ispomoć francuskoj policiji", priopćila je policija.

Image

S tribina na kojima su bili hrvatski navijači na teren su bačene baklje, nakon čega je izbila i tučnjava među dijelom gledatelja.

I Nacionalni sindikat policije objavio je kako ima informacije da se spremaju neredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski huligani pokušat će prekinuti i utakmicu protiv Španjolske u Bordeauxu, objavio je Hrvatski nacionalni sindikat pozivajući se na svoje izvore.

Huligani planiraju napasti suca

Sindikat je o svojim saznanjima obavijestio Ured Predsjednice RH, te Ured hrvatskog premijera. Iz sindikata navode kako imaju informaciju da će huligani pokušati prekinuti utakmicu napadom na nizozemskog suca Björna Kuipersa. Navodno bi se incident trebao dogoditi nakon 30. minute kada huligani žele ući na teren i napasti suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji nizozemski sudac nam je sudio utakmicu protiv Italije u studenom 2014. na San Siru koja je dva puta prekinuta zbog divljanja hrvatskih huligana.

Utakmica u Milanu je završila 1-1, a Kuipers je dvoboj dva puta prekidao zbog bakljade hrvatskih huligana. UEFA je nakon izgreda naših navijača kaznila Hrvatski nogometni savez sa 80,000 eura i zatvaranjem jedne tribine na maksimirskom stadionu u utakmici protiv Norveške u ožujku 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez najnoviju je kaznu dobio jučer. Ona je izrečena zbog divljanja huliganima na utakmici s Češkom. Iznos koji HNS mora platiti (100 tisuća eura) činio se dosta blagom kaznom jer se spekuliralo da će Uefa Vatrenima oduzeti bodove ili ih izbaciti s Eura.

Image
UEFA OBJAVILA KAZNU: /

HNS će morati platiti 100.000 eura, ali Hrvatska ostaje na Euru!

Image
UEFA OBJAVILA KAZNU: /

HNS će morati platiti 100.000 eura, ali Hrvatska ostaje na Euru!

Ako bi se scenarij sa Češkom ponovio i večeras, onda bi zaista moglo doći do navedenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo