DINAMO I LYON POD LUPOM / Francuzi pokrenuli istragu o utakmici u Maksimiru!

Image
Foto: Pixsell

Zbog sumnje u rezultat utakmice i okolnosti koje su do njega dovele, francusko Tijelo za kontrolu online igara pokrenulo je istragu čiji će rezultat biti poznat u četvrtak poslijepodne.

8.12.2011.
14:20
Pixsell
VOYO logo

Francusko Tijelo za kontrolu online igara (Arjel) objavilo je u četvrtak da pokreće "provjere" vezane za sinoćnju utakmicu skupine D Lige prvaka i visoku pobjedu Lyona protiv Dinama od (1-7) u Zagrebu što je francuskom klubu donijelo plasman u osminu finala Lige prvaka.

L'Arjel, "jamac čestitosti u sportskom klađenju pokreće trenutačno provjere čiji bi ishod trebao biti poznat krajem poslije podneva", izjavio je za agenciju France Presse glasnogovornik tog tijela, dodajući kako je takva procedura uobičajena u slučaju "netipičnog rezultata u nekom sportskom natjecanju".

"Kao u svakom netipičnom slučaju u nekom sportskom natjecanju Arjel provjerava je li bilo neuobičajene aktivnosti na razini nekih oklada koje su mogle kladioničarima nanijeti štetu", objavio je Arjel.

Izgledi Lyona u skupini D da se plasira u osminu finala bili su izuzetno slabi prije utakmice jer mu je bila potrebna visoka pobjeda, dvostruko veća od poraza kojeg bi Ajax iz Amsterdama doživio u susretu protiv Real Madrida.

Izgledi su se činili još slabijima kada je mladi Dinamov igrač Mateo Kovačić zabio za Dinamo u 40. minuti. Ali Lyonu je tada trebalo sedam pogodaka, što mu je i uspjelo zahvaljujući Bafetimbiju Gomisu koji je zabio četiri gola i tako ostvario jedna od najnevjerojatnijih scenarija u povijesti nogometa.

Taj rezultat od 7-1 je jedna od najvećih uspjeha od početka Lige prvaka, do sada je jedino Marseilleu uspjelo u gostima zabiti sedam golova i to protiv Žiline 2010. (7-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo