Zagrepčani, podržite pothvat / Čolak ruši Guinnessov rekord na Trgu bana Jelačića!

Image
Foto: PR

Svjetski prvak i hrvatski rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak, ove nedjelje, 29. rujna na zagrebačkom trgu bana Jelačića priprema zaista veliki spektakl!

26.9.2013.
19:00
PR
VOYO logo

Nakon nedavnog AIDA svjetskog natjecanja u Beogradu, gdje je po prvi put u povijesti ovog sporta osvojio sve tri zlatne medalje u tri discipline (statici, dinamici s perajama i dinamici bez peraja), Goran Čolak nam ovaj put sprema događaj za nešto širu publiku.

Naime, u nedjelju, 29. rujna s početkom u 19.30 sati Čolak će pokušati skinuti dosadašnji Guinness rekord u zadržavanju daha na čistom kisiku koji trenutno drži Nijemac Tom Sietas, a iznosi 22 minute i 23 sekunde. Događaj će zauzeti mjesto na središnjem zagrebačkom trgu Bana Jelačića kada Čolak planira zadržati dah pune 23 minute!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR

"Ovo je prije svega znanstveni projekt i istraživanje utjecaja disanja kisika na trenažni proces, kako u ronjenju na dah tako i u drugim sportovima. Ideja za obaranjem Guinnessovog rekorda se javila uz razgovore sa trenerom Ivanom Drvišem kao način promocije ronjenja na dah i same Hrvatske kroz ronjenje u akciji Pogled u plavo. Sam rezultat nije primarna stvar u ovom projektu, ali dakako da bi bilo lijepo zabilježiti još jedan uspjeh u karijeri", izjavljuje Goran Čolak prije samog događaja te poziva Zagrepčane da dođu podržati akciju Pogled u plavo kojoj je cilj svijetu približiti ljepote Jadranskog podmorja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo