NESLAVNO ISPADANJE / Brazil se propisno osramotio

Image

Brazilci u 120 minuta igre nisu uspjeli probiti čvrsti Paragvaj u četvrtfinalu Copa Americe, što samo po sebi nije sramota. No ono što su radili u ruletu jedanaesteraca jest i zato su zasluženo ispali. S druge strane, u polufinale se po prvi puta u povijesti plasirala Venezuela.

18.7.2011.
7:40
VOYO logo

Nogometaši Paragvaja plasirali su se u polufinale Copa Americe nakon što su u četvrtfinalu u La Plati izbacili branitelja naslova Brazil sa 2:0 (0:0, 0:0).

Brazilci su tijekom 120 minuta stvorili nekoliko odličnih prilika, ali Paragvajci su na čelu sa svojim vratarom i kapetanom Justom Villarom uspjeli održati rezultat 0:0.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca čak četvorica Brazilaca nisu bili uspješni, Elano, Andre Santos i Fred su promašili cijeli okvir vrata, dok je Villar obranio udarac Thiaga Silve.

S druge strane, promašio je samo Barreto, dok su Estigarribia i Riveros bili uspješni, te su odveli svoju reprezentaciju u polufinale.

Druga velika vijest razveselila je nogometne fanove Venezuele. Nogometna reprezentacija Venezuele po prvi se put u svojoj povijesti plasirala u polufinale Copa Americe zahvaljujući 2-1 (1-0) pobjedi protiv Čilea u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju odigranom u San Juanu.

Strijelci za Venezuelu bili su Oswaldo Vizcarrondo (35) i Gabriel Cichero (81), dok je pogodak za Čile postigao Humberto Suazo (70).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Venezuela je dugo vremena bila smatrana najslabijom reprezentacijom u Južnoj Americi, a do sada je najbolji rezultat ostvarila 1967. kada je zauzela peto mjesto.

U polufinalu Venezuela će igrati protiv Paragvaja, dok drugi polufinalni par čine Urugvaj i Peru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo