NAVIJAČI PORUČILI MEDIĆU / 'Bolje ponosni drugoligaš, nego sramotni prvoligaš!'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Navijači Zagreba šokirani su posljednjim Medićevim istupima, a čelnim ljudima poručuju - 'bolje biti ponosni drugoligaš, nego sramotni prvoligaš!'

17.5.2013.
7:47
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Slijedom izjava predsjednika Zagreba Dražena Medića i medijskih nagađanja kako će Pjesnici bez obzira na posljednje mjesto ostati u ligi, oglasili su se navijači zagrebačkog kluba - Bijeli anđeli. Navijači Zagreba šokirani su posljednjim Medićevim istupima, a čelnim ljudima poručuju - "bolje biti ponosni drugoligaš, nego sramotni prvoligaš!"

Priopćenje Bijelih anđela prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometni klub Zagreb ovom sezonom dotaknuo je dno u svojoj dugogodišnjoj povijesti. Pjesnici su i ranije ispadali u niže rangove natjecanja, međutim nikad nisu bili uključeni u  mućke i smicalice kao u mandatu aktualne uprave kluba na čelu s predsjednikom Draženom Medićem. Klub je izgubio identitet, ponos, poštenje, integritet i ono najbitnije - publiku i navijače upravo zahvaljujući potezima uprave kluba i svih razbojnika uključenih oko njega.

Kao podsjetnik svega onoga što se događalo zadnjih desetak godina dovoljno se prisjetiti Marića i Marčinkovića koji su sustavno pljačkali klub preko svojih privatnih računa, namjernog pokušaja guranja Zagreba u drugu ligu radi pretvaranja stadiona u Kranjčevićevoj u građevinsko zemljište i protjerivanje legendi iz kluba. Nakon njih na scenu stupa Dražen Medić kojeg krase "detalji" poput fizičkih obračuna s vlastitim navijačima i igračima, sucima, mijenjanja klupskih boja i grba, pranja novca tijekom izgradnje nogometnog kampa u Veslačkoj te današnje aktualnosti kada se treneri mijenjaju da bi predsjednikov sin mogao igrati, nepostojanje ambicije, kronični nedostatak novca u klubu usprkos činjenici da Nogometni klub Zagreb iz gradskog proračuna dobiva pozamašne cifre koje rezultatima nikako ne zaslužuje te je treći klub u Hrvatskoj po ostvarenim prihodima od transfera igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih dana možemo vidjeti po svim medijima kako se silama pokušava zadržati NK Zagreb u prvoj ligi usprkos činjenici da to po niti jednom segmentu, kao i prije nekoliko sezona kad je trener bio aktualni izbornik, ničem ne zaslužuje. Udruga navijača nogometnog kluba Zagreb "Bijeli anđeli" oštro osuđuje sve pokušaje manipulacije za ostankom Zagreba u najvišem rangu natjecanja te zahtijeva promptni odlazak aktualne uprave, njenog predsjednika, trenera te kazneni progon svih onih koji su financijski ili na bilo koji drugi način oštetili nogometni klub Zagreb.

Također, ne želimo stati samo na tome. Želimo povratak klupskih boja i grba, demokratizaciju i učlanjivanje u Sportsku udrugu građana NK Zagreb, što nam je sada onemogućeno te je protivno nekoliko zakona, a čime bi postigli odlučivanje kluba na principima jedan član – jedan glas. Želimo etički kodeks, javne i transparentne financije te uključenost nogometnog kluba Zagreb u širu društvenu zajednicu. Također svim potencijalnim "M" poput trojca koje smo gore spomenuli i koji planiraju doći u naš klub nakon odlaska ove uprave poručujemo – dosta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta je ovaj klub bio alat za ispumpavanje novca, ostvarivanja političkih ciljeva i privatna igračka razbojnika, ovo je naš klub i ne pristajemo na kompromise!

Radije ponosni drugoligaš nego sramotni prvoligaš!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga navijača NK Zagreb "Bijeli anđeli", stoji u priopćenju.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo