IZBORNIK O MOGUĆOJ SMJENI / Bilić: Situacija nije normalna, ali srijeda mi nije na pameti

Dva dana uoči Latvije, poraz u Grčkoj i dalje je glavna tema u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Zbog njega bi Vatreni vrlo brzo mogli ostati bez izbornika, pa se već javljaju mogući nasljednici.

9.10.2011.
16:18
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na konferenciji za novinare u Rovinju još je jednom ponovio kako situacija nakon poraza od Grčke u i oko reprezentacije "nije normalna te kako se igrači moraju izdići iznad nje".

"Naravno da je situacija sve samo ne normalna... Situaciju shvaćam i prihvaćam ne samo kao dio posla nego kao i dodatni motiv", novonastalo je stanje prokomentirao i Slaven Bilić.

"Ova situacija je nesumnjivo poremetila igrače, no u subotu poslijepodne obavili smo dobar trening. Vidim da su svi spremni i znamo što nam je činiti u utorak protiv Latvije", dodao je.

"Normalno da kritike zbog slabe igre zaslužujemo i da to prihvaćamo na pravi način, da se nosimo s time", izjavio je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević.

Motivi su se odmah pojavili i kod mogućih nasljednika. Igor Štimac i dalje je u Grčkoj i s Akropole sanja o izborničkoj poziciji i dogovoru s, do maloprije zakletim protivnikom, Markovićem.

Nakon otkaza na izborničkoj klupi u Crnoj Gori za povratak je spreman i Bilićev prethodnik.

Tko je budući, neće se znati još neko vrijeme, a je li Bilić bivši, bit će poznato odmah nakon Latvije na sjednici izvršnog odbora HNS-a.

"Pripremamo se kao da ćemo ostati još dvije godine, a također se pripremamo kao da ćemo se u Rijeci pozdraviti sa svima i otići dalje", dodao je član stručnog stožera reprezentacije Aljoša Asanović.

Na novinarsku konstataciju kako u Rovinju na pripremama s reprezentacijom nema nikoga iz vrha HNS-a, Bilić je odgovorio kako u posljednjih pet godina nitko iz vrha "nogometne vlade" nije nikada ni bio na pripremama s reprezentacijom.

"Uostalom s nama je glavni tajnik Zorislav Srebrić, ne vidim problem u tomu što predsjednik Saveza nije s nama," naglasio je hrvatski izbornik.

Reprezentativci Ognjen Vukojević i Nikica Jelavić, koji doduše zbog ozljede neće nastupiti u utorak na Kantridi, iskazali su potporu izborniku Biliću istaknuvši kako su "igrači zaslužili kritike javnosti jer su ostvarili rezultat koji je katastrofalan". Inače, trening na igralištu Valbruna pratilo je svega pedesetak navijača.

Svi se nadaju da će pobijediti. Potrebna im je pobjeda s najmanje četiri razlike te se i dalje nadaju čudu najboljeg drugog mjesta kvalifikacija i izravan plasman na EURO.

"Imamo šanse. Nije to velika šansa, ali kolika tolika", optimističan je reprezentativac Nikica Jelavić.

Takvu ni nakon Latvije čini se nema izbornik. Bez obzira na rezultat, čini se da bi utakmica na Kantridi trebala biti Bilićeva posljednja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo