ARGENTINA RADI VELIKE PROMJENE ZA HRVATSKU: / Tri zvijezde lete iz prvog sastava, ovih 11 vjerojatno će napasti Vatrene

Image
Foto: AFP

Razočaravajući rezultat prisilio je Sampaolija na promjene.

17.6.2018.
22:23
AFP
VOYO logo

U prvoj utakmici D skupine Svjetskog prvenstva u Moskvi nogometaši Argentine i Islanda odigrali 1-1. Islanđani su iznenađujuće uzeli bod velikom favoritu Argentini u utakmici koja će se pamtiti po promašenom jedanaestercu Lea Messija u 65. minuti.

Za Argentince je strijelac bio Sergio Aguerro (19), dok je za Island povijesni prvi gol na svjetskim prvenstvima postigao Alfred Finnbogasson (23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da smo u teškoj skupini u kojoj nema lakih protivnika. U preostale dvije utakmice moramo igrati raznovrsnije u napadu, to nam je protiv Islanda bio problem. Nije problem što je Messi promašio penal, to se događa i takav je nogomet. Moramo ponovno naći samopouzdanje i moram uvjeriti svoje igrače da možemo dobiti svakoga", rekao je izbornik Argentine Jorge Sampaoli nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon razočaranja u prvom kolu, čini se kako će doći do promjena u sastavu Argentinne za utakmicu s Hrvatskom. Tamošnji medij nagađaju da će trojica iz prve postave preseliti na klupu. To su Eduardo Salvio, Lucas Biglia i Angel Di Maria dok bi umjesto njih mogli zaigrati Gabriel Mercado, Giovani Lo Celso i Cristian Pavón.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god, izbornik Zlatko Dalić namjerava u ovom susretu ići na pobjedu.

"Nećemo se samo braniti i tražiti bod. Messi, naravno, može sve sam, ali mi želimo pobjedom osigurati drugi krug i dat ćemo sve od sebe. Imamo svojih briga, a Argentina svojih. Argentina nije očekivala remi s Islandom, to ih je poremetilo i moraju protiv nas ući punom snagom. Na njima je pritisak, no oni s njim žive iz tjedna u tjedan. Bit će to i šahovska, taktička partija, a naša je situacija ipak nešto komotnija", poručio je Dalić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 20 sati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo