JELO S OKUSOM NOSTALGIJE / U Jugoslaviji su ga zvali 'sirotinjski slatkiš', priprema se od samo četiri sastojka, a ovo je originalni recept

Image
Foto: Shutterstock

Uz slatke makarone odrasle su generacije te se često može čuti da su upravo one mnogima bile omiljeni slatkiš

9.11.2023.
13:30
Shutterstock
VOYO logo

Recept za omiljeni slatkiš s makaronima u bivšoj Jugoslaviji možda mlađe generacije ne znaju, ali obavezno ga trebaju isprobati jer će i njih oboriti s nogu prekrasnim ukusom, piše Kurir.

POGLEDAJTE VIDEO: Postsezona u Istri agroturizmom priredila pravi spektakl, a kuhari su nam otkrili tajni recept pripreme svakog jela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz slatke makarone odrasle su generacije te se često može čuti da su upravo one mnogima bile omiljeni slatkiš u bivšoj Jugoslaviji.

Image
RECEPT NAŠIH STARIH /

Baka Jela otkrila tajni sastojak za najukusnije palačinke: Možda zvuči neobično, ali sve što trebate učiniti je ovo

Image
RECEPT NAŠIH STARIH /

Baka Jela otkrila tajni sastojak za najukusnije palačinke: Možda zvuči neobično, ali sve što trebate učiniti je ovo

Nevjerojatno su jednostavni za napraviti, a koliko su ukusne vrlo je teško zadržati se na jednoj porciji. Posebno su ih bake unučićima pravile s puno ljubavi te u ljudima bude prelijepe uspomene iz djetinjstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

250 g tjestenine
50 g krušnih mrvica

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Uz slatke makarone odrasle su generacije te se često može čuti da su upravo one mnogima bile omiljeni slatkiš.

50 g šećera
1 vanilin šećer
ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Skuhajte makarone i ostavite ih poklopljene u vodi dok pripremate slatki nadjev.

Na laganoj vatri propržite krušne mrvice, tako da dobiju lijepu zlatnu boju, a zatim dodajte i šećer. Promiješajte, odvojite dvije žlice smjese sa strane, ocijedite vodu iz makarona, pa ih dodajte u mrvice i šećer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pržite još minutu, dvije, pa sklonite s vatre. Po želji, možete dodati i malo cimeta, oraha, grožđica itd. Stavite u zdjelicu ili tanjure te pospite smjesom od mrvice i šećera koju ste prethodno odvojili.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo