ŠTETA BACITI / Skuhali ste previše tjestenine? Ovako vam može trajati i do dva mjeseca

Image
Foto: Shutterstock

Mnogi od nas su često skuhali više tjestenine nego što je mogu pojesti odjednom, ali srećom jedna jednostavna metoda pohranjivanja pomaže u zamrzavanju bez da postane kašasta ili slijepljena

15.2.2024.
13:53
Shutterstock
VOYO logo

Ako znate kako pohraniti tjesteninu, ne samo da ćete spriječiti bacanje hrane, već i uštedjeti vrijeme kada želite nešto jednostavno pripremiti za obrok.

Za optimalne rezultate pri spremanju ostataka tjestenine, najbolje je držati umak i rezance odvojeno. Važno je to zapamtiti prije nego što pomiješate umak i tjesteninu, osobito ako ostatke namjeravate pohraniti u zamrzivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trik koji vraća već skuhanu tjesteninu u život

Zasebno zamrzavanje umaka je ključno jer i tjestenina i umak zahtijevaju različito vrijeme odmrzavanja ili zagrijavanja. Nakon što se kuhana tjestenina malo ohladi, prebacite je u hermetički zatvorene posude i stavite u hladnjak gdje će ostati svježa tri do pet dana.

Kada dođe vrijeme za zagrijavanje, jednostavno stavite tjesteninu u kipuću vodu na samo nekoliko sekundi, a zatim je ocijedite. Korištenjem ove metode, vaša tjestenina će ponovno biti ukusna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Ali ono što mnogi možda ne znaju jest da je zamrzavanje tjestenine moguće i vrlo jednostavno te da je potreban samo jedan dodatni korak kako bi se spriječilo njeno skupljanje.

Nakon što se vaša tjestenina malo ohladi, dodajte malo maslinova ulja i lagano je promiješajte. Omjer je jedna žlica ulja na 300 grama kuhane tjestenine. Žlicom stavljajte nauljenu tjesteninu u hermetički zatvorene posude ili vrećice za zamrzavanje, pazeći da su dobro zatvorene. Tako se vaša smrznuta tjestenina može čuvati do dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRATITE KAPLJICU /

Uz ovaj trik hrana se ne lijepi: Možda vas iznenadi što treba dodati u tavu

Image
PRATITE KAPLJICU /

Uz ovaj trik hrana se ne lijepi: Možda vas iznenadi što treba dodati u tavu

Kada dođe vrijeme za odmrzavanje, jednostavno stavite vrećicu smrznute tjestenine u cjedilo u sudoperu i prelijte je hladnom vodom. Također možete dodati smrznutu tjesteninu izravno u kipuću vodu ili umak za tjesteninu koji se kuha.

Vrijeme odmrzavanja i zagrijavanja ovisit će o količini tjestenine koju koristite, ali obično je potrebno jedna do dvije minute, piše Express.co.uk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto Hrvati roštiljaju dok cijeli svijet prosvjeduje? U zemlji malih plaća i nezadovoljnih radnika bunilo se 30-ak ljudi

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo