TANJUR PUN ZDRAVLJA / Recept za juhu koju jedu najdugovječniji ljudi: Gotova za pola sata, a djeluje čudesno

Image
Foto: Shutterstock

Internetom kruži recept za juhu koja je vrlo jednostavna za napraviti i gotova za pola sata

29.2.2024.
14:13
Shutterstock
VOYO logo

Minestrone je vrlo hranjiva juha poznata po svom upečatljivom okusu i obilju povrća, iako se svestrani recept može modificirati i sezonskim sastojcima, piše Express.

POGLEDAJTE VIDEO: U čemu je tajna dugovječnosti i imaju li stogodišnjaci išta zajedničko?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minestrone juha glavno je jelo na stolu u jednoj od pet plavih zona na svijetu, gdje ljudi u prosjeku žive najdulje. Stručnjak za dugovječnost Dan Buettner otkrio je da je svakodnevno jedu neki stanovnici Sredozemlja koji žive na talijanskom otoku Sardiniji u Sredozemnom moru.

Image
OVO NISTE OČEKIVALI /

Od svih mogućih juha, koja je najzdravija? Ako je volite vruću, imamo lošu vijest

Image
OVO NISTE OČEKIVALI /

Od svih mogućih juha, koja je najzdravija? Ako je volite vruću, imamo lošu vijest

Prehrana plave zone prvenstveno se sastoji od cjelovitih namirnica biljnog podrijetla koje su bogate hranjivim tvarima i mineralima poput povrća, voća, žitarica i mahunarki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata kuharica Carleigh Bodrug na svom je TikToku podijelila recept za minestrone koja je gotova za samo pola sata i priprema se u tri jednostavna koraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 4 češnja nasjeckanog češnjaka,
  • 1 nasjeckani žuti luk srednje veličine,
  • 2 mrkve narezane na kockice,
  • 2 stabljike celera narezane na kockice,
  • 2 žuta krumpira narezana na kockice,
  • 2 grama sušenog origana,
  • 2,5 grama soli,
  • 1,25 grama crnog papra,
  • 1 183 ml juhe od povrća,
  • 800 g konzervirane rajčice narezane na kockice,
  • 500 g konzerviranog slanutka ili graha po izboru, ocijeđenog i ispranog,
  • 150 g tjestenine od cijelog zrna pšenice
  • 30 g nasjeckanog svježeg peršina.

Priprema

U velikom loncu pomiješajte češnjak i luk s jednom do dvije žlice vode i pirjajte dok ne omekšaju, otprilike tri minute.

Dodajte mrkvu, celer, krumpir, sušeni origano, sol i papar. Pirjajte dok krumpir i mrkva ne omekšaju, otprilike šest minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte juhu od povrća, rajčicu narezanu na kockice, slanutak i tjesteninu. Pustite da prokuha, a zatim kuhajte nepoklopljeno 12 do 15 minuta, dok se tjestenina ne skuha. Po želji ukrasite svježim peršinom.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo