DRUGAČIJI RECEPT / Kuharica iznenadila trikom: 'Bolonjez će biti još ukusniji uz ovaj tajni sastojak'

Image
Foto: Shutterstock

Bolonjez je jelo koje konzumira gotovo svaka obitelj jer ga je lako napraviti, ali jedna kuharica kaže da niste ni svjesni koji sastojak ga čini ukusnijim

26.2.2024.
15:15
Shutterstock
VOYO logo

Mnogi uživaju u raznim jelima s bolonjez umakom, osobito djeca. Iako vjerojatno postoje deseci različitih recepata, jedna kuharica je pronašla savršeni sastojak za još ukusniji umak.

Ayeisha Cooks je priznala da u svoj umak dodaje inćune kako bi istaknula okus i podigla ga na višu razinu. U videu na TikToku je rekla: "Inćuni će se otopiti i neće se osjećati okus ribe, već će okus bolonjeza biti još intenzivniji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodavanje inćuna čini okus umaka za tjesteninu bogatijim. Riba će dati slanu i ukusnu notu. Možete isprobati Ayeishin recept u nastavku.

Recept

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g mljevene junetine
  • 150 g pancete
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • 150 ml mlijeka
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 1 štapić celera
  • čaša vina
  • 1 konzerva pelati rajčice
  • žlica umaka od rajčice
  • 2 fileta inćuna
  • 2 lista lovora
  • 3 grančice timijana
  • ulje za kuhanje
Image
Foto: TikTok
Image
Foto: TikTok

Priprema:

U većem loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckanu mrkvu, luk i celer i miješajte oko sedam minuta dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckani češnjak i pancetu i kuhajte dok ne porumeni - oko pet minuta. Zatim dodajte mljevenu junetinu i drvenom kuhačom izlomite meso. Kuhajte oko osam minuta dok meso ne postane ružičasto. Dodajte veću količinu vina i kuhajte smjesu dok se vino ne reducira na pola, što bi trebalo trajati oko tri minute. Zatim u lim dodajte pelati rajčice, goveđi temeljac i malo umaka od rajčice. Miješajte dok se dobro ne sjedini i pustite da zavrije. Dodajte tajni sastojak, filete inćuna, i pustite da lagano kuha oko dvije minute. Unatoč neobičnom sastojku, inćune u umaku nećete osjetiti i trebali bi se brzo otopiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAJ ZA NEPCE /

Chef Gretić otkrio nam je recept za jelo koje je u 'Hell's Kitchenu' pobralo lovorike

Image
RAJ ZA NEPCE /

Chef Gretić otkrio nam je recept za jelo koje je u 'Hell's Kitchenu' pobralo lovorike

Stavite listove lovora i grančice timijana u umak i sada je vrijeme da se umak bolonjez kuha. Poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri oko tri sata uz povremeno provjeravanje i miješanje. Otprilike sat vremena prije posluživanja umiješajte mlijeko i pustite da se kuha bez poklopca. Izvadite timijan i lovorov list iz umaka i vaš bogati i aromatični umak će biti spreman za posluživanje, piše The Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Svi bi jeli krumpir, ali domaćeg nema. Sve je manje i uvoznog, a mogli bi ga plaćati i do 15 centi više

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo