TRAŽIT ĆETE JOŠ / Pretvorite breskvu u slatko-ljuti ljetni umak za tjesteninu: Stavite krišku ili dvije pršuta na vrh i neka čarolija započne!

Image
Foto: Shutterstock

Dodajte papra i soli po želji i bosilja, ako ga volite, i dobit ćete umak koji je sladak, slan, ljut i orašast

5.8.2023.
16:26
Shutterstock
VOYO logo

Urednica rubrike Hrana na portalu Life Hacker Claire Lower, koja je veliki gurman, otkrila je da joj je jedno od omiljenih ljetnih jela tjestenina s maslacem i krastavcima ili tikvicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivana je jedna od rijetkih Hrvatica koja nosi titulu majstora pivara! S bratom otvorila prvu craft pivovaru u Turopolju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što trebate učiniti je naribati to povrće, skuhati ga s maslacem i dodati malo špageta, zajedno sa škrobnom vodom od kuhanja tjestenine. Ispostavilo se da možete to isto napraviti sa zrelim breskvama, a rezultati su odlični", istaknula je.

Ovaj je umak zapravo brže gotov nego onaj s krastavcima ili tikvicama. Breskva brže ispušta vodu, a petominutno pirjanje s malo zaprženog maslaca dovoljno je da se sočni komadići pretvore u svilenkasti umak koji prianja uz rezance po vašem izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO BI REKAO /

Kako odabrati najslađu lubenicu: Uvijek provjerite četiri detalja - i ne bacajte koru! Kladimo se da ovo niste znali

Image
TKO BI REKAO /

Kako odabrati najslađu lubenicu: Uvijek provjerite četiri detalja - i ne bacajte koru! Kladimo se da ovo niste znali

Dodajte papra i soli po želji i bosilja, ako ga volite, i dobit ćete umak koji je sladak, slan, ljut i lagano orašasti. Stavite krišku ili dvije pršuta na vrh i pustite da se smekša i pusti svoju aromu.

Image
Foto: Shutterstock

Breskva brže ispušta vodu, a petominutno pirjanje s malo zaprženog maslaca dovoljno je da se sočni komadići pretvore u svilenkasti umak koji prianja uz rezance po vašem izboru.

Recept koji slijedi za slatku i ljutu tjesteninu s breskvom i pršutom dostatan je za jednu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

tjestenina po želji,
1 zrela breskva,
2 žlice maslaca,
1/8 žličice mljevene crvene paprike,
posolite po želji
2 kriške pršuta, natrgane na komade veličine zalogaja
svježi bosiljak, natrgan ili narezan na tanke ploške

Priprava:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi dok ne postane al dente. Sačuvajte pola šalice vode od kuhanja, zatim ocijedite tjesteninu i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opranu breskvu krupno narendajte u velikoj posudi kako bi se sačuvao njen sok. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri, a zatim ga pustite da se zapjeni i posmeđi dok ne poprimi duboku boju jantara i ugodno zamiriše na orahe.

Dodajte naribanu breskvu i sav njen sok, smanjite vatru i kuhajte pet minuta uz povremeno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte dvije žlice vode za tjesteninu u tavu i promiješajte. Dodajte tjesteninu, promiješajte, probajte i po potrebi posolite. Jelo stavite u duboki tanjur te na njega stavite par šnita natrganog pršuta te malo svježeg bosiljka ako ga volite.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo