Kulinarstvo / Kako se priprema domaći umak od pečenja piletine?

Image
Foto: Pixabay

Pripremate pečenu piletinu ali ne želite da piletina bude suha? Zašto ne biste iskoristili umak od pečenja piletine? Donosimo ukusan recept za jednostavan umak od pečenja piletine.

6.3.2023.
14:41
Pixabay
VOYO logo

Pečenje piletine je jedno od najpopularnijih jela u mnogim dijelovima svijeta, a dobro pripremljen umak može učiniti da ovo jelo bude još ukusnije. Umak od pečenja piletine je bogati umak napravljen od soka i masnoće piletine koja se peče. Ovaj umak se obično poslužuje preko pečene piletine, ali može se koristiti i za dodavanje okusa drugim jelima od piletine.

Za pripremu umaka od pečenja piletine, trebat će vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1/4 šalice luka, sjeckanog
  • 1 češanj češnjaka, sjeckan
  • Sol i papar po ukusu

Nakon što ste pekli pileće meso, izvadite ga iz pećnice i stavite na ploču za rezanje da odmori. U međuvremenu, stavite tavu na srednje jaku vatru i dodajte maslac. Kada se maslac otopi, dodajte luk i češnjak. Pržite dok ne postanu mekani i blago smeđi.

Dodajte brašno u tavu i miješajte dok se ne sjedini s maslacem i lukom. Kuhajte mješavinu dok ne postane lagano smeđa boja. Polako ulijte oko 200 ml umaka od pečenja piletine i bijelo vino u tavu, neprestano miješajući. Nastavite kuhati dok se umak od pečenja piletine ne zgusne. Posolite i popaprite umak od pečenja piletine po ukusu. Poslužite umak od pečenja piletine preko pečenog pilećeg mesa ili ga poslužite sa strane kao umak za umakanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo