tajanstveni investitori / Zvuči nevjerojatno, ali Vrgorac bi u budućnosti mogao imati međunarodnu zračnu luku!

Gradonačelnik vjeruje da je to realna mogućnost, a da su bliže tom cilju nego ikad, zna otkada su mu se u rujnu obratili zaintresirani investitori, čiji identitet još ne otkriva

11.1.2017.
18:33
VOYO logo

Snijeg je sakrio ravnu kotlinu udaljenu svega 20-tak kilometara od Vrgorca. Upravo su tamo tajanstveni investitori zamislili buduću međunarodnu zračnu luku.

"S obzirom da smo mi tu najveća jedinica lokalne samouprave i da zadovoljavamo lokacijom njihove određene parametre. Oni su ispitivali, nakon toga su dolazili još 2 puta i s geodetima i sa dronom snimali tu lokaciju iz zraka", izjavio je Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No prema prostornom planu tu nije predviđena gradnja zračne luke.... 

"Sada je na nama da uputimo prema županiji službeni zahtjev  i ako struka kaže da može da mi možemo krenuti u takvu gradnju", dodaje Pranić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da su izmjene prostornog plana već u tijeku, a takav infrastrukturni projekt traži opsežna istraživanja i analize iz županije su skeptični.

"Čisto sumnjam da je to grad Vrgorac u kratkom vremenu ne znam koliko oni već to rade da je obavio sve te analize i da na temelju takve nekakve analize nešto ušlo u prostorni plan", poručuje Niko Mrčić, ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje splitsko dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba smatra ovo smatra početkom političke kampanje... 

"Dao Bog zračne luke, ali to je neralno za očekivati..U budućnosti možemo očekivati da će obećati i more donijeti u Vrgorac, tu probuše brdo ukopaju malo i eto pomorske luke u Vrgorcu", kazao je Nikša Roso, gradski vijećnik Vrgorca (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrgorac kao prometno središte sa međunarodnom zračnom lukom dobro zvuči građanima, ali to je tek ideja daleko od realizacije

"Hoće li biti koristi? Mislim da sve novo ima koristi, samo ću ja biti baka do tada", rekla je Ines, Vrgorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako može svako selo imati aerodrom u Španjolskoj zašto ne bi i mi", smatra Mate, Vrgorac

Gradončelnik ne otkriva tko su investitori, tek da im cilj dovoditi turiste sa Dalekog istoka. U svakom slučaju puno je mistike u priči o vrgoračkom aerodromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo