'KAKVO POTONUĆE' / Pljušte reakcije na 'pakt' HDZ-a i DP-a: 'Je li Vukovar pao ili je oslobođen, gospodine Penava?'

Image
Foto: Davor Javorovic/Pixsell

SDP je na X-u napisao komentar: 'Bilo je na -50%, nije mogao odoljeti!'

8.5.2024.
17:01
Davor Javorovic/Pixsell
VOYO logo

Timovi DP-a i HDZ-a postigli su danas "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade", izvijestio je Marko Milić u ime HDZ-a nakon drugog sastanka ovog tjedna. Potom su uslijedile brojne reakcije.

Marijana Puljak iz stranke Centar u komentaru na Facebooku se obratila predsjedniku Domovinskog pokreta Ivanu Penavi te ga upitala: "Je li Vukovar pao ili je oslobođen, gospodine Penava?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo Vladu koja je nastala na prevari birača i prije nego se formirala. Možemo očekivati da se u Hrvatskoj ništa neće promijeniti, osim što će se novac dijeliti i s nekim DP-ovcima. Jedno pitanje za Penavu: je li sad Vukovar pao ili je oslobođen? Je li vam Vukovar poslužio samo za dobivanje glasova koje ćete sada koristiti u imovinskim, a ne domovinskim interesima?", napisala je Puljak na Facebooku.

Image
NAPOKON GOTOVO /

Plenković otkrio detalje sporazuma s DP-om: 'Osnovat ćemo novo ministarstvo'

Image
NAPOKON GOTOVO /

Plenković otkrio detalje sporazuma s DP-om: 'Osnovat ćemo novo ministarstvo'

'Oscar za glumu'

Marijan Pavliček se žestoko obrušio na DP. "Čelni ljudi Domovinskog pokreta zaslužuju Oscara za glumu jer su vrhunski odglumili hrvatskim građanima zadnje četiri godine. Podnosili su prijavu protiv Andreja Plenkovića, proglašavali ga veleizdajnikom, njegovu Vladu veleizdajničkom, tražili ostavku ministra Medveda. A danas gle čuda, koaliraju s Andrejom Plenkovićem i dobivaju očigledno ministarstvo, a što drugo nego energetike. Hoće li riješiti pitanje Turudića i korupcije, hoće li riješiti pitanje ratne odštete, hoće li riješiti granice sa Republikom Srbijom? Hrvatska će i dalje biti u raljama korupcije. Jedino što su riješili, svoje osobne fotelje. Bojim se da su brojne svoje birače razočarali jer su cijelo vrijeme govorili da neće ni s jednima ni s drugima, a ipak se pokazalo da su oni HDZ broj dva. Dite se vratilo materi!", rekao je Marijan Pavliček u objavljenom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pavliček žestoko opalio po Domovinskom pokretu:

Arsen Bauk (SDP) je rekao da su njihova očekivanja od nove Vlade "otprilike onakva kako su jedni o drugima govorili prije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković je o DP-ovcima govorio kao zlim i kvarnim ljudima s kojima neće imati posla. U jednom trenutku su za njega bili i podstrekači na terorizam, s druge strane gospodin Penava je predsjedniku HDZ-a govorio kao o šefu mafijaške organizacije koji je ustvari kriv za korupciju koja nije došla sama od sebe nego je stvorio takvo ozračje. Jedan od njegovih članova ga je nazvao neautentičnim Hrvatom. Eto takva su naša očekivanja od nove Vlade. Upravo takvo kakvo je mišljenje jedni o drugima", rekao je Arsen Bauk.

POGLEDAJTE VIDEO: Bauk otkrio što očekuje od nove Vlade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša premijerka Jadranka Kosor je na X-u poručila: "Kakvo potonuće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ova MirelaAhmetović: "Nije problem ni SDSS, ni 'veleizdajnik Plenković' ni kultura. U pitanju je cijelo vrijeme bila energetika koju je DP dobio u miraz. Raduje se bivši ekskluzivni partner Gazproma, a i Plenković što je u Vladu primio "proruse". Hrvatska pomirba 2.0. Sad će plin odmah pojeftiniti", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je na X-u napisao komentar "Bilo je na -50%, nije mogao odoljeti!" uz satirični meme Andreja Plenkovića na kojoj piše "Ljudi, otkupio sam većinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo