EVO KOLIKO JE KOŠTALA BANDIĆEVA ISPRIKA BRANITELJIMA: / Peglanje imidža gradonačelnika u novinama plaćeno 18.794 kn

Image
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

"Takav način informiranja nužan je kada se radi o osjetljivim pitanjima o kojima javnost treba biti objektivno i cjelovito informirana", objašnjavaju u Uredu gradonačelnika

9.11.2018.
14:49
Boris Šćitar/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je bio izložen žestokim kritikama ratnih veterana zbog susreta s , predsjednikom Skupštine grada Jagodine u Srbiji, kojeg je prošloga tjedna ugostio u Zagrebu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najprije im se jučer ispričao na konferenciji za novinare, a zatim isto učinio i danas, i to putem otvorenog pisma objavljenog u formi plaćenog oglasa nekoliko dnevnih novina.

Image
PALMA: /

'Želimo napraviti odnose kao u Jugoslaviji, Srbi vole Hrvate i Hrvati vole Srbe'; BANDIĆ: 'Moramo samo delati'

Image
PALMA: /

'Želimo napraviti odnose kao u Jugoslaviji, Srbi vole Hrvate i Hrvati vole Srbe'; BANDIĆ: 'Moramo samo delati'

To Bandićevo "peglanje imidža" građane Zagreba koštalo je 18.794,07 kuna, saznaje tportal iz Ureda gradonačelnika. Pismo javnosti objavljeno je danas u Jutarnjem listu, Večernjem listu i 24 sata, a plaćeno je kao službeni oglas gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav način informiranja je nužan"

"Takav način informiranja nužan je kada se radi o osjetljivim pitanjima o kojima javnost treba biti objektivno i cjelovito informirana. Možda je, također, potrebno napomenuti da je gradonačelnik institucija, odnosno tijelo Grada Zagreba koje predstavlja i zastupa Grad i nositelj je izvršnih poslova u Gradu Zagrebu", stoji u odgovoru koji je tportal dobio iz Ureda gradonačelnika.

Ratni veterani zamjerili su Bandiću susret s Markovićem podsjećajući ga da je ovaj bio prijatelj sa zloglasnim srpskim kriminalcem i ratnim zločincem Željkom Ražnjatovićem Arkanom te da je nedavno veličao i druge ratne zločince poput Veselina Šljivančanina. U otvorenom pismu Bandić je napisao da je sastanak s Draganom Markovićem Palmom trebao biti "sastanak koji potiče suradnju, razumijevanje i suživot sa susjedima", a za Markovićeve veze s Arkanom tvrdi da nije znao. Da je znao, kaže, susreta ne bi bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo