ZEKANOVIĆU ISTEKLA SAMOIZOLACIJA, ALI I DALJE OSJEĆA SIMPTOME: / 'Radije bih 10 puta imao gripu nego Covid... još imam posljedice'

Image
Foto: Facebook

'Još uvijek otežano dišem, virus napada pluća i to nije bezazelno'

11.9.2020.
12:46
Facebook
VOYO logo

Hrvoje Zekanović iz Hrvatskih suverenista obolio je od Covida i već se neko vrijeme nalazi u samoizolaciji. Sinoć mu je samoizolacija istekla, a danas je sudjelovao na sjednici Hrvatskog sabora i to online.

"Lijepo je biti prvi u nečemu. Okolnosti su loše, no dobro je biti pionir u nečemu. Prvi sam u Hrvatskoj i u tome da se netko javlja direktno sa sjednice Sabora", rekao je Zekanović za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZEKANOVIĆ SE JAVIO IZ KARANTENE, OPISAO SVOJE SIMPTOME, A ONDA OPLEO PO STOŽERU: /

'Napavili su tisuću i jednu pogrešku'

Image
ZEKANOVIĆ SE JAVIO IZ KARANTENE, OPISAO SVOJE SIMPTOME, A ONDA OPLEO PO STOŽERU: /

'Napavili su tisuću i jednu pogrešku'

Opisao simptome: 'Radije bih 10 puta imao klasičnu gripu'

"Da, bio sam 14 dana u izolaciji, od pojave prvih simptoma kad se ustanovilo da sam bolestan od koronavirusa. Oboljele su i supruga i jedna kći. Rekao bih da sam imao srednje teške simptome, još uvijek imam posljedice. Još uvijek otežano dišem, virus napada pluća i to nije bezazleno. To traje i mjesecima, kažu epidemiolozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi simptom koji mi je dugo ostao, je osjet njuha - od potpunog gubitka na 12 dana polako se počeo vraćati, sad neke mirise osjećam. Virus stvarno napada i živčani sustav, čak i mozak, tako da smo simptome smetenosti i malaksalosti i obitelj i ja itekako osjećali uz temperaturu i ostalo.

Nikad se nisam susreo s težim virusnim oboljenjem. Imao sam i gripu i svašta, ali ovo je nešto drugo. Volio bih 10 puta radije klasičnu gripu nego ovo, bar u mom slučaju, bilo je znatno opasnije", opisao je saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još pet dana bit će u 'osobnoj izolaciji'

Usprkos činjenici što mu je sinoć u ponoć istekla mjera samoizolacije, odlučio je ostati kod kuće i glasati online.

"Mogao sam u pet ujutro krenuti i doći u Sabor, ali procjena je bila i zbog zdravstvenog stanja, malaksalosti i opće slabosti, plus moja mjera predostrožnosti prema kolegama, da još četiri do pet dana budem u nekoj osobnoj samoizolaciji", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje kritičan prema Stožeru

Premda sada ima osobno iskustvo s koronom, Zekanović kaže da je unatoč tome i dalje kritičan prema Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

26.08.2020., Zagreb - U Ministarstvu unutarnjih poslova RH odrzana konferencija za novinare Stozera civilne zastite. Krunoslav Capak

"Mogao bih 15 minuta nabrajati nelogične mjere. Djelomice to možemo opravdati jer je novi virus, ali nedosljednost ne. U veljači sam upozoravao u Saboru da nam se sprema novi virus na koji nismo spremni, ti isti koji danas vode Stožer su mi se smijali, a onda su zatvorili državu i uništili gospodarstvo. Tisuću i jedna mjera je kontradiktorna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slažem se da se promjene mogu uvesti, ali Plenković se rukuje s Milanovićem, je li rukovanje mjera socijalnog distanciranja ili nije? To su male stvari, ali šalju krivu poruku. Ako vam stalno govore o distanci pa vidimo predsjednika države i predsjednika Vlade u zagrljaju, pitamo se tko je u pravu, tko u krivu. Zbog mene je niz ljudi otišao u samoizolaciju jer smo boravili zajedno u zatvorenom prostoru, a Plenković je boravio i s Malenicom i Đokovićem u unutrašnjem prostoru pa nije u samoizolaciji", komentirao je Zekanović za N1.

Još je kazao da smatra kako je HDZ požurio s raspisivanjem izbora u srpnju i da "nije htio čekati normalan termin koji je trebao biti ovih dana, nego je požurio riskirajući zdravstvenu situaciju u cijeloj državi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo