ZAVRŠIO JE SASTANAK S MANJINAMA: / Traže mjesto potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nacionalne manjine su predložile jednu osobu za poziciju potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava

9.7.2020.
17:03
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon završenog sastanka Andreja Plenkovića i zastupnika nacionalnih manjina, aktualni ministar branitelja Tomo Medved rekao je kako su nacionalne manjine predložile jednu osobu za poziciju potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i manjine, javlja RTL.

"Nacionalne manjine predložile su jednu osobu za poziciju potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava. O imenima nismo govorili, nego o programu Vlade i našim budućim odnosima. Nastavljamo razgovore, sastanak je prošao u afirmativnom ozračju, usmjeren tome da buduću suradnju Vlade i manjina treba usmjeriti prema dobrobiti života u Hrvatskoj", poručio je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MANJINCI ĆE OD VLADE ZATRAŽITI BAREM TRI MINISTARSTVA, KAJTAZI: /

'Znamo i koja su nam najzanimljivija'

Image
MANJINCI ĆE OD VLADE ZATRAŽITI BAREM TRI MINISTARSTVA, KAJTAZI: /

'Znamo i koja su nam najzanimljivija'

Pupuvac odbio ponudu

Vladimir Bilek koji je izabran u novi saziv Sabora kao zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu rekao je da su usuglasili zajedničko djelovanje u programskom dijelu. "Imali smo već situaciju da je potpredsjednik Vlade bio iz redova nacionalnih manjina, tako će se nastaviti i sad. Nismo pričali o imenima. S partnerima moramo usuglasiti imena. Ni mene osobno to ne zanima, a ni g. Pupovac neće biti potpredsjednik Vlade. Pitali su ga, ali je izrazio želju da ostane djelovati kroz Sabor."

Naglasio je da su prioriteti ostvarivanje operativnih programa nacionalnih manjina te da će se o svemu dogovoriti u idućih nekoliko tjedana. Dodao je da nije bilo riječi o temama kao što je pozdrav "Za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je da je izjava manjinca Veljka Kajtazija uoči sastanka krivo protumačena te da on nije tražio tri ministarstva nego je govorio o mjestima koordinacije u Vladi, javlja RTL.

Medved: Nema još konkretnih imena

Zamjenik predsjednik HDZ-a Tomo Medved izjavio je u petak kako je dogovoren smjer suradnje s predstavnicima nacionalnih manjina koje su podržale novu Vladu te kako će im predložiti jednu osobu za potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Održali smo koordinacijski sastanak u Vladi s nacionalnim manjinama i dogovorili smjer suradnje na način da bi nacionalne manjine predložile jednu osobu koja bi bila član Vlade u poziciji potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava", rekao je novinarima Medved nakon sastanka s predstavnicima manjina.

Dodao je kako o konkretnim imenima nisu govorili nego o programu rada Vlade i o našim budućim odnosima. "Nastavljamo naše razgovore", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo