SVI BRUJE O TOME / Doznajemo zašto policija nije reagirala na prvi slučaj trovanja u svibnju: 'To je propust!'

Terasa kafića u kojemu je mladić proživljavao životnu dramu nakon gutljaja mineralne vode puna je gostiju. A o onome što se tu dogodilo prije 11 dana i dalje bruji cijela Rijeka.

14.11.2023.
22:53
VOYO logo

RTL Danas je provjerio detalje o slučaju Riječanina koji se otrovao prije 10-ak dana i sada je otpušten iz bolnice, ali i zašto policija nije djelovala u svibnju kada se dogodio prvi slučaj.

Terasa kafića, u kojemu je mladić proživljavao životnu dramu nakon gutljaja mineralne vode, puna je gostiju. No o onome što se tu dogodilo prije 11 dana i dalje bruji cijela Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I u društvu, i na fakultetu, i s roditeljima, s kim god u zadnje vrijeme da sjednem, stanem i popričam, to je u glavnom glavna tema koja se vrti", kaže Riječanka Edera Hajmut.

Marino Miškulin dodaje: "Taj je dečko bio mojih godina - stvarno nešto zastrašujuće!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je strašna stvar da se tako zdravlje osobe samo tako okrene preko noći", smatra Franko Čorak.

Image
'VELIKA HVALA POTROŠAČIMA' /

Predstavnik Coca-Cole pred kamerama prvi put od incidenta koji je uplašio Hrvatsku: 'Sada napokon možemo reći...'

Image
'VELIKA HVALA POTROŠAČIMA' /

Predstavnik Coca-Cole pred kamerama prvi put od incidenta koji je uplašio Hrvatsku: 'Sada napokon možemo reći...'

Mladić, koji je u bolnici bio osam dana, otpušten je na kućnu njegu, s malim poboljšanjem stanja. Obitelj 19-godišnjaka poručuje kako se ne želi snimati i javno istupati, kažu da su bombardirani telefonskim pozivima i porukama, ne stignu se javljati i odgovarati na sve upite. Jedino što im treba u ovom trenutku je mir kako bi se njihov sin što brže oporavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kafića, u kojemu se sve dogodilo, danas ne žele pred kameru i upućuju na policiju.

'Ne znam čiji, ali uglavnom je to propust!'

Na policiju, koja o prvom slučaju trovanja još u svibnju u riječkom restoranu nije obavijestila nikoga, ni javnost, ni novinare, kako to inače čini. Nisu vijest objavili ni na svojim službenim web stranicama gdje inače stavljaju i, primjerice, objave o krađi alata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna Riječanka govori: "Greška, propust, ne znam čiji, ali uglavnom je to propust!"

Policija je uvjeravala da u prvom slučaju trovanja 19. svibnja nisu uzeli dokaze u restoranu jer nisu za njega znali na vrijeme što je laž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanko je otrovan oko 17:40 sati, u 22:12 sati zvala ih je Stankova supruga, ali ne i Hitna pomoć pa nisu htjeli izaći na teren. RTL je tražio pojašnjenje na što je došao pisani odgovor iz Policijske uprave primorsko-goranske.

"Ostajemo pri odgovoru da je policija saznanje o ovom događaju zaprimila s većim vremenskim odmakom. Između događaja, koji je prethodio pozivu Hitnoj pomoći, i prijevozu oštećenika radi ukazivanja liječničke pomoći te zaprimanja dojave, postoji veći (duži) vremenski odmak. Odmak od 4,5 sata," odgovorili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sada su svi postupili kako treba'

Znali su u 22:12 sata, a radno vrijeme restorana je do 23 sata. Vlasnik je potvrdio da im policija nije došla tjednima.

Stanko Laković, koji mjesecima prolazi pakao, institucije je probudio tek svojim istupom na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad, kad se dogodio slučaj u Rijeci, isto piće, ista stvar, odmah su svi izašli van i policija i Hitna. Svi su postupili kako treba, bočica može ići na analizu, može se sve saznati," rekao je Stanko u posljednjem razgovoru.

Na pitanje kako to da prvi put Hitna nije zvala policiju, obavijestila o njegovom slučaju, a o slučaju ovog 19-godišnjaka jest, Stanko je rezolutan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto, pitate me? Zato jer smo mi istupili u javnost i onda se sve to nekako pokrenulo, sad da se desi treći, peti, sedmi, deset slučaj, vjerojatno bi uvijek izašli van odmah," kaže.

POGLEDAJTE VIDEO: Lužina u mineralnoj, a Coca-Cola s PMF-a pak potpuno ispravna. Kolege studenta koji ju je popio: 'Čudno je…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo