Tražio ostavku Medveda / Zajednica branitelja HDZ-a se obrušila na Penavu: 'Tko je on da privatizira Dan sjećanja? Unosi razdor među branitelje'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL

Iako sam ni dana nije u Domovinskom ratu, prema njegovim bi 'kriterijima' u Vukovar smjeli doći isključivo oni koji glasuju za DP

4.11.2023.
19:24
Jurica Galoic/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zajednica branitelja HDZ-a i njezin predsjednik Miljenko Filipović, objavili su priopćenje u kojem osuđuju traženje ostavke Tome Medvada od strane Ivana Penave.

'Tko je Penava?'

"Tko je Ivan Penava da ultimativno traži ostavku Tome Medveda, u Domovinskom ratu tri puta ranjavanog generala pobjedničke Hrvatske vojske?! Tko je Penava da za „nepoštivanje žrtve“ optužuje Tomu Medveda, čovjeka kojem je stariji brat, također ratni dragovoljac, poginuo prilikom oslobađanja Slunja u Oluji?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Penava da određuje tko bi smio doći, a tko ne u Grad Heroj, dok je naša Vlada RH - predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem i potpredsjednikom Tomom Medvedom - proglasila 18. studenog Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje neradnim danom upravo kako bi što više Hrvata moglo u dostojanstvu i zajedništvu odati počast žrtvi Vukovara i Škabrnje?!

Image
UOČI DANA SJEĆANJA /

Penava: 'Jedini normalan odgovor je ostavka ministra Tome Medveda'

Image
UOČI DANA SJEĆANJA /

Penava: 'Jedini normalan odgovor je ostavka ministra Tome Medveda'

Tko je Penava da za „gaženje vrijednosti Domovinskog rata“ proziva Tomu Medveda, ministra hrvatskih branitelja u čijem je mandatu donesen jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te su učinjeni veliki iskorak u zaštiti prava i poboljšanju kvalitete života svih naših suboraca?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Penava da poslije toliko godina za „krađu“ Kolone sjećanja - u kojoj oduvijek stupaju i pripadnici HOS-a - odjednom nasrće na Tomu Medveda?! Na dužnosnika čije je ministarstvo sve ovo vrijeme koordiniralo izradu programa obilježavanja Dana sjećanja i financiralo njegovu provedbu?!

'Privatizira i svojata Dan sjećanja'

Politikant Penava u biti čini sve ono za što druge optužuje: privatizira i svojata Dan sjećanja, unosi razdor među hrvatske branitelje i Hrvate dijeleći ih na podobne i nepodobne. Iako sam ni dana nije bio u Domovinskom ratu, prema njegovim bi „kriterijima“ u Vukovar smjeli doći isključivo oni koji glasuju za DP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dani sjećanja i Domovinski rat ne pripadaju Penavi i DP-u, nego svim hrvatskim braniteljima i svim hrvatskim građanima. Penavi poručujemo da neće uspjeti Hrvatima ukrasti Dan sjećanja! Vidimo se 18. studenog u Vukovaru, Gradu Heroju Hrvatske i svih Hrvata!", navodi se u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: Penava ne odustaje od svog scenarija za Vukovar, u Škabrnji pobuna . skupljaju potpise da SDSS-ovci ne dođu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo