ZA DEŽULOVIĆA JE OVO MUTNA PRIČA: / "Tuđman je s kremom UDBA-e stvarao Hrvatsku"

Image
Foto: PIXSELL, Zarko Basic

Gost Novog dana Tihomira Ladišića bio je novinar i kolumnist Boris Dežulović kojem je nedavno iznenada otkazana suradnja u Slobodnoj Dalmaciji.

19.6.2015.
13:26
PIXSELL, Zarko Basic
VOYO logo

Dežulović je odgovorio i na pitanje tko su gnjide u hrvatskom društvu o kojima je pisao.

"Po rječniku hrvatskog jezika gnjida je osoba vrijedna svakog prezira, a takvih imamo svuda u javnom životu. Gnjide su preuzele politike, naše živote i društvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada nije napravila ništa

Smatra da je Milanovićeva Vlada u tri godine mandata razočarala.

"Kako vidim? Ne vidim. Lijeva vlada je opet razočarala. Puno se očekivalo, a nisu napravili ništa. Koristi se suštinski isti model vladanja kakav je provodio HDZ. Kod nas političke elite ne shvaćaju da politika ne služi za zapošljavanje nećaka nego da se radi za javno dobro. Kad jednom to amputirate, onda samo preostaje raspodjela društvenih resursa na sitne privatne vlasnike. Svejedno je tko vlada. Sve se svodi na nekretninu, dobar automobil i zaposlenje članova obitelji, to je tragedija našeg društva", rekao je novinar za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđman je sa samom kremom UDBA-e stvarao Hrvatsku

Posljednjih dana govori se o prošlosti Tomislava Karamarka u UDBA-i za što ga optužuje Josip Manolić, a Dežulović se po tom pitanju dotakao Franje Tuđmana napominjući da je on 90-ih hrvatsku državu stvarao sa samom kremom UDBA-e

"Hrvati su entitet jako kratkog pamćenja. Prije 25 godina smo svi to znali, kao da smo u međuvremenu zaboravili. Hrvatsku državu je stvorio Franjo Tuđman koji je bio visoki komunistički funkcioner i general prije nego što se sjetio da je Hrvat. 90-ih on hrvatsku državu stvara sa samom kremom UDBA-e. Znali smo i onda, pa sada ponovno senzacionalno otkrivamo da je pola tadašnjeg vodstva HDZ-a bilo s debelim dosjeima u UDBA-i i da je zapravo ta priča neispričiva i neobjašnjiva bez UDBA-e. I sad se senzacionalno otkriva da su u stvaranju hrvatske države HDZ i njegov utemeljitelj koristili UDBA-u. Da koristili su UDBA-u ili UDBA njih već ćemo to saznati za 50 godina kad se otvore arhivi i kad jednog dana ovo bude normalno društvo. Ali da je ta priča potpuno mutna to je jasno. Tko tu koga koristi to ćemo tek saznati", mišljenja je Dežulović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo