SVUGDJE ĆE BITI VESELO / Gdje sutra pojesti besplatan grah i zabaviti se? Donosimo pregled po gradovima

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Besplatan grah i koncerti u prirodi - svi čekaju neradnu srijedu, dan na koju ove godine 'pada' 1. svibanj. Kamo otići po porciju omiljenog variva a u isto vrijeme se zabaviti?

30.4.2024.
11:15
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Međunarodni praznik rada 1. svibanj i ove godine tradicionalno se obilježava diljem Hrvatske. Kako su se gradovi organizirali i što se nudi građanima? Evo popisa.

Zagreb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani će Praznik rada kao i svake godine obilježiti u Parku Maksimir. Očekuje se bogat program koji počinje već od 8 sati. Nastupit će Tri soprana 'One', Ivana Galić i SoulBeat, Zagrebački orkestar ZET-a, pobjednik Voicea Martin Kosovec, a u 12 sati se očekuje nastup Gibonnija.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će grad podijeliti 40.000 porcija graha i 20.000 porcija štrukli. Podjela graha kreće već od 10.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BESPLATAN GRAH IPAK TO NIJE /

Praznik rada na vratima, a sindikati nezadovoljni i složni: 'Rast plaća pojela je inflacija'

Image
BESPLATAN GRAH IPAK TO NIJE /

Praznik rada na vratima, a sindikati nezadovoljni i složni: 'Rast plaća pojela je inflacija'

Rijeka

U parku kod Trsatske gradine proslavit će se i ove godine 1. svibanj. Raznovrstan program trajat će od 10 do 17 sati. Kulturno-zabavni program započinje u 11.30 sati s nastupima Prvih Riječkih mažoretkinja, klape Nevera, KUU Jeka Primorja, Gradske glazbe Trsat te benda Swing Rijeka. U 12 sati okupljenima će se obratit riječki gradonačelnik Marko Filipović. Nakon obraćanja, slijedi ručak u 13.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split

Splićani uvijek na Praznik rada idu na Marjan. Tako će biti i ove godine. Tamo će ih čekati tri tisuće porcija graha, a predviđen je i zabavni program za posjetitelje. Od 13.00 sati za zabavu će biti zadužena grupa Mjesni odbor, pišu Putne priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek

Proslava će se održati na lijevoj obali Drave kod katakombi. Članovi udruge Majstori kotlića Slavonije i Baranje pripremit će 2.500 porcija graha. Podjela počinje u 12 sati, a uz svaku porciju graha posjetitelji će dobiti i komad tradicionalnog slavonskog kolača - gužvare. Slavonia Band bit će zadužen za dobru atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik

Dubrovački SDP poziva na grah u Parku Luja Šoletića (Gruž) od 11 do 14 sati, a u Muzeju crvene povijesti umjesto graha možete probati kubansko narodno jelo pod nazivom "Ropa vieja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik

Tradicionalna proslava 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada i blagdana sv. Josipa Radnika, održava se na Skradinskom Buku i gradskom kupalištu Jadrija. Na tim mjestima će se i ove godine prema prvomajskim običajima dijeliti besplatne porcije graha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pula

Velika fešta za Prvi maj održat će se i na Hidrobazi gdje se održava Rock'n'Grill festival, a nastupit će Alen Vitasović, Funbox band, Monarh, SGK Čarobna frula. Festival traje do 4. svibnja. Brojne Puljane i ove godine tradicionalno čeka besplatan grah u zelenoj oazi unutar grada, u Šijanskoj šumi. Tamo će se grah dijeliti između 12.30 i 13.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavonski Brod

Proslava Međunarodnog praznika rada održat će se na Sportsko rekreacijskom centru Poloj. Druženje uz glazbu započet će u 11 sati, a potom će se oko 12 sati podijeliti porcije graha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovar

U omiljenom izletištu Vukovaraca Park šumi Adica već se tradicionalno organizira izlet za Međunarodni praznik rada. Tako će se i ove godine u zelenoj oazi nadomak centra grada zabavljati uz besplatan grah. Podjela omiljenog variva počinje u 12 sati. Sve posjetitelje će zabavljati grupa Bećarski inat i Branko Čulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogulin

U Sportsko rekreacijski centar Kneja udaljenom 8 km od grada Ogulina od 10.30 do 16.00 sati uz besplatnu podjelu graha i Ogulinskih masnica, posjetitelji će uživati i u nastupu grupe Carismo. Prije podjele graha u 10 sati nastupit će Puhački orkestar DVD-a Ogulin i Ogulinske mažoretkinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duga Resa

Proslava Prvog maja trajat će od 11 do 20 sati u Amfiteatru Duga Resa. Oko 12 sati će se dijeliti besplatni grah, u 18 sati posjetitelje očekuje koncert grupe Magnum, a najmlađe posjetitelje nešto fantastično - Grad napuhanaca!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin

Proslava Međunarodnog praznika rada održat će se na Izletištu Drava uz dravske bazene. Posjetitelje čekaju besplatne porcije graha, glazbeno scenski program i tombola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čakovec
SDP Međimurske županije i ove godine organizira tradicionalno prvomajsko druženje uz besplatni grah i prigodan zabavni program uz glazbeni sastav Noćna smjena u jezeru Starog grada u Čakovcu. Okupljanje kreće od 10 sati.

Sisak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praznik rada slavit će se u Park šumi Viktorovac. Program kreće već u utorak 30. travnja u 21 sat kada je u Perivoju Viktorovac na rasporedu koncert benda PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS. U srijedu 1. svibnja program kreće u 10 sati, a u 12 sati počinje podjela graha.

Bjelovar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bjelovaru sve počinje u 5 ujutro na parkiralištu Dvorane europskih prvaka kada kreće moto budnica mna kojoj će prisustvovati oko 1200 motorista. Budnica se vozi se kroz 65 gradskih ulica ruta je duga 45 kilometara, a završava u paviljonu. Podjela 2600 porcija besplatnog graha kreće u 11 sati, a uz to će se dijeliti i 600 litara piva.

Koprivnica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalni prvosvibanjski grah biti dijeljen u podne u Gradskom parku uz degustaciju Zlatnog pana. a U 20.30 se očekuje koncert Prljavog kazališta.

Đurđevac

Kod Hostela u Park šumi Borik dijelit će se besplatni prvomajski grah, a za dobru atmosferu za bit će zadužen Tamburaški sastav Frontmeni.

Slunj Rastoke

Fantastičan program u Rastokama, gdje se održava manifestacija Mostovi plešu. Plesne izvedbe, plesne i likovne radionice i performansi umjetnika. U manifestaciju su uključene slunjske mažoretkinje, mjesne udruge i organizacije te lokalni proizvođači. Od 14 sati na rasporedu je proslava Praznika rada i obilježavanje VRO Bljesak, uz besplatan prvosvibanjski grah za posjetitelje.

POGLEDAJTE VIDEO: Pobuna zbog nikad kraćih ljetnih praznika! Srednjoškolka skovala drugi plan: 'Bilo bi dobro da…'

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo