'GLEDAO SAM U MOBITEL' / Vozač Bolta udario djevojčicu na pješačkom prijelazu: 'Vjerojatno nisam kočio niti usporavao...'

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

Dubravko (54) je u ožujku oko 20.50 sati u Dugom Selu upravljajući opelom Ulicom Josipa Zorića naletio na pješakinju na zebri koja je od siline naleta odbačena na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo vozila i potom pala na kolnik

17.11.2023.
10:45
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Protiv vozača Bolta koji je naletio automobilom na djevojčicu koja je bila na pješačkom prijelazu, podignuta je optužnica, javlja Danica.hr. Ozlijeđeno dijete danima se borilo za život u bolnici.

Prema optužnici, Dubravko (54) je u ožujku oko 20.50 sati u Dugom Selu upravljajući opelom Ulicom Josipa Zorića naletio na pješakinju na zebri koja je od siline naleta odbačena na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo vozila i potom pala na kolnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je “zadobila teške povrede opasne po život, u vidu prijeloma sljepoočne kosti, tjemene i jagodične kosti, difuznog oštećenja mozga, krvarenja unutar tvrde moždane ovojnice i mekih moždanih ovojnica, prijeloma ključne kosti, nagnječenja pluća i prijeloma natkoljenične kosti”.

POGLEDAJTE VIDEO: Mostar zavijen u crno: 'Strašna prometna nesreća sve nas je šokirala i ostavila u nevjerici'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač je rekao da mu je žao zbog svega te je priznao kako je vjerojatno vozio brže od dopuštene brzine, a pješakinju nije vidio prije udarca. "Koliko znam, ispred mene nije bilo vozila, vjerojatno nisam kočio niti usporavao prije pješačkog prijelaza. Tijekom vožnje sam povremeno gledao u mobitel jer sam imao uključenu navigaciju", rekao je vozač u istrazi.

Svjedok Toni te je večeri zaustavio svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza kako bi propustio pješakinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada je počela prelaziti preko pješačkog, uočio sam iz suprotnog smjera vozilo koje se kretalo većom brzinom od dopuštene. Kako nije usporavao, počeo sam mu trubiti. Ali, kad je djevojčica došla skoro do kraja pješačkog i nogostupa, vozilo ju je udarilo i odbacilo u zrak.

Nakon toga je pala na asfalt i ostala nepomično ležati. Bila je noć, vedro, cesta suha, javna rasvjeta upaljena, a pješački prijelaz vidljiv jer je imao dodatno osvjetljenje. Dijete se normalno kretalo i prije nego što je kročila na zebru stala je i gledala može li sigurno proći”, ispričao je Toni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HAK UPOZORIO /

Dogodila se nesreća na A3 između Novske i Okučana, prilagodite brzinu i budite oprezni

Image
HAK UPOZORIO /

Dogodila se nesreća na A3 između Novske i Okučana, prilagodite brzinu i budite oprezni

Već kažnjavan

Djevojčica je zapravo spašena hitnom liječničkom intervencijom jer joj je život doista visio o niti. Da stvar bude gora, Dubravko je već prekršajno kažnjavan zbog nepropisne vožnje u naseljenom području te su mu izricane zaštitne mjere zabrane upravljanja.

Državni tužitelji za Dubravka zato traže godinu dana bezuvjetnog zatvora. No, to nije nikakva utjeha za djevojčicu i njezine roditelje jer su posljedice na njezino zdravlje trajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike