VLASNIK POZNATOG HOTELA U ZAGREBU: / 'Ne znam zašto je moj sin na popisu iz Paname'

Image
Foto: PIXSELL, Zarko Basic

"Ni ja ni moj sin nemamo pojma o tome.

11.5.2016.
10:58
PIXSELL, Zarko Basic
VOYO logo

Hrvatski građani koji su se našli na popisu Panama papersa progovorili su o razlozima zbog kojih su na listi poduzetnika koja je podigla veliku buru u javnosti, piše Večernji list. Među spomenutima je i ime Miroslava Antunovića, sina poduzetnika Tomislava Antunovića, koji je prijavljen na adresi koja se navodi u panamskim dokumentima kao dioničar Alpha Global Holdinga i Mercier Finance Developmenta.

Image
OBJAVLJENA GOLEMA BAZA PODATAKA: /

Evo tko je sve iz Hrvatske upleten u globalnu aferu Panama Papers!

Image
OBJAVLJENA GOLEMA BAZA PODATAKA: /

Evo tko je sve iz Hrvatske upleten u globalnu aferu Panama Papers!

"Ni ja ni moj sin nemamo pojma o tome. Postoje četiri Miroslava Antunovića i moguće je da nas s time sad povezuju jer svi misle da smo mi neki banditi", prokomentirao je kratko Tomislav Antunović dodajući kako ne zna zašto je ime njegova sina na popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Otvorila mi se mogućnost poslovanja, osnovao sam tvrtku, no..."

I Klaudio Marcelić, povezan s tvrtkom Cerey Global, tvrdi da s njom nema ništa. "Ta tvrtka nema nikakve veze s mojim životom u Hrvatskoj. Pomorac sam i radim već godinama vani s jahtama. Poreznu prijavu redovito svake godine ispunim u Hrvatskoj i sve svoje obveze podmirujem. Sve se to lako može provjeriti", prokomentirao je Marcelić, dodavši da njegova tvrtka Novi link registrirana u Hrvatskoj nema nikakve veze s panamskom tvrtkom.

I Stjepan Bilaver je rado objasnio zašto je on naveden kao vlasnik tvrtke Cabo Parasio u dokumentima koji su podigli buru u javnosti. Tvrdi kako je svojedobno boravio u Ženevi gdje mu se otvorila mogućnost poslovanja u Panami. Ondje je i dogovorio osnivanje tvrtke s Mossack Fonsecom, no od trgovinskog posla na kraju nije bilo ništa. Tvrtka je otvorena 2014. i ugašena 2015. "Više ne postoji", tvrdi Bilaver, koji dodaje da za Tajvanca, koji prema tim dokumentima živi na njegovoj adresi, nikada nije čuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo