VLADA REAGIRALA NA VUČIĆEV GOVOR: / Evo što kažu o 'šahovnici u Kninu' i 'dobrim namjerama Slobodana Miloševića'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vlada u reakciji na Vučićevu izjavu naglašava kako je povijesna je činjenica da je Hrvatska početkom 1990-ih godina bila napadnuta i bila žrtvom agresije velikosrpskog Miloševićevog režima

10.9.2018.
17:37
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je vlada u ponedjeljak kao jalove provokacije koje ne mogu promijeniti povijesne činjenice ocijenila izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da je Slobodan Milošević bio veliki lider i da se u Kninu vije 'šahovnica' koje ondje nikada nije bilo.

"Takve izjave nažalost su nova jalova i promašena provokacija koja ne može promijeniti stvarnost ni povijesne činjenice", priopćili su Banski dvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada u reakciji na Vučićevu izjavu naglašava kako je povijesna je činjenica da je Hrvatska početkom 1990-ih godina bila napadnuta i bila žrtvom agresije velikosrpskog Miloševićevog režima. "Taj je režim pobjednička hrvatska vojska porazila u Domovinskom ratu i oslobodila cijeli okupirani teritorij, uključujući i grad Knin", kaže se.

ZASTRAŠUJUĆA REČENICA KOJA ZAHTIJEVA REAKCIJU: ‘Svima je promaknuo jedan drugi, osobito kontroverzni dio Vučićeve izjave’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno mnogo napora i vremena za pomirenje

"Trajni simbol toga je upravo hrvatski stijeg na Kninskoj tvrđavi, koja je usto i tisućljetni simbol hrvatske državnosti", naglašava vlada.

Ako su osvajački ratovi koje je vodio režim Slobodana Miloševića za predsjednika današnje Srbije "najbolje namjere", onda će izgradnja porušenih mostova između Srbije i žrtava njezine agresije zahtijevati još mnogo napora i vremena, smatraju Banski dvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Položaj Srbije kao gubitnika odgovornog za tolike tragedije kod gotovo svih susjednih naroda zasigurno je težak. Što prije se Srbija, njezino vodstvo i njezina javnost s time suoče i usvoje europske vrijednosti, tim prije će doći do istinske pomirbe i dobrosusjedskih odnosa", zaključuje se u priopćenju.

VUČIĆ PORUČIO S KOSOVA: ‘Milošević je bio veliki lider, a danas se u Kninu vijori šahovnica koje tamo nikad nije bilo’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Srđan Ilić

Vučić priznao da je Milošević gajio velikosrpske iluzije

Vučić je u nedjelju na mitingu na Kosovu ustvrdio da je Srbija imala iluziju da je velika i moćna i da je Slobodan Milošević bio "veliki lider".

"Ali mu želje nisu bile realne", nastavio je Vučić, zbog čega su Srbi platili veliku cijenu, ali nisu postali veći. "Kad izgubite rat, za to se plaća cijena. Visoka, najviša", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilustrirajući posljedice ratova po Srbe, rekao je kako se "danas u Kninu vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo, u Sarajevu je broj Srba 50 puta manji, a u Prištini ih živi svega nekoliko".

PREDSJEDNICA ODGOVORILA NA SKANDALOZNE VUČIĆEVE IZJAVE: ‘Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije, a vijorit će se i ubuduće’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo