'VLADA GUBI BITKU PROTIV EPIDEMIJE!'; Liječnik iz Klaićeve udario po Stožeru: / 'Sve je to trebalo biti riješeno ljetos'

Image
Foto: Pixsell

'Vlada gubi bitku protiv epidemije koja je u punom zamahu. Sada se s kapacitetima improvizira, a sve je to trebalo biti riješeno ljetos'

11.12.2020.
15:11
Pixsell
VOYO logo

Ivan Bekavac, liječnik iz Klaićeve i član Savjeta Mosta, koji se trenutno brine o covid bolesnicima u KB Dubravi, izjavio je da Vlada i Nacionalni stožer civilne zaštite nemaju nadzor na epidemijom koronavirusa i da ne vode dobro koronakrizu, javlja N1.

"Da se pravovremeno pripremilo dovoljan broj testova i da se testiralo u skladu s preporukama struke, da se epidemija držala pod kontrolom... Hrvatska danas ne bi bilježila ovoliko preminulih od koronavirusa i ti bi ljudi dočekali Božić sa svojim obiteljima", rekao je Bekavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Epidemija je u punom zamahu. Vlada gubi bitku protiv epidemije koja je u punom zamahu. Nadamo se da će biti poznate precizne mjere i da će se početi više testirati, te da će se antigensko testiranje pribrojiti broju zaraženih. Sada se s kapacitetima improvizira, a sve je to trebalo biti riješeno ljetos", kazao je.

Image
UMIROVLJENI BISKUP MILE BOGOVIĆ BORI SE ZA ŽIVOT: /

Hitno je prebačen u Rijeku i priključen na respirator

Image
UMIROVLJENI BISKUP MILE BOGOVIĆ BORI SE ZA ŽIVOT: /

Hitno je prebačen u Rijeku i priključen na respirator

Treba nam strateški plan

Bekavac je rekao da svih šest jedinica intenzivnog liječenja u njegovoj bolnici bilježe popunjenost. "Previše stacionarnih pacijenata na respiratoru boravi dugo u bolnicama i za nove nema mjesta, pa liječnici pokušavaju pronaći mjesta za pacijente. Zagreb nije pripremio dovoljno mjesta za covid pacijente", naglašava on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da nam treba strateški plan usklađen s preporukama međunarodnih zdravstvenih organizacija, a ne da živimo bez znanja o tome što će nas dočekati idući tjedan. "Važno je da svi znaju što mogu očekivati ako dođe do smanjenja ili povećanja broja zaraženih", rekao je te dodao da na pozive iz respiratornog centra u intenzivnoj moraju reći da kod njih nema kapaciteta za nove pacijente.

Sitauciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo