pretražuje se i Plaza / UŽIVO/VIDEO Uhićenja zbog afere 'Murter', među uhićenima i Pripuz, policija pred Plaza Barom na Kvatriću

Image
Foto: Danas.hr/J.Galoić/Pixsell

Petero osoba sumnjiči se da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Provode se hitne dokazne radnje, a nakon ispitivanja USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju

23.11.2023.
9:25
Danas.hr/J.Galoić/Pixsell
VOYO logo

12:39

Petres je završio, policija odlazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:59 Sve je puno policije na području zagrebačkog Kvatrića, na terenu je interventa policija. Više pročitajte OVDJE.

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

11:52 U akciji USKOK-a danas su uhitili pet ljudi, među njima je, doznajemo, i Zoran Pripuz. Uhićenja su vezana uz aferu Murter, odnosno bespravne gradnje investitora Zorana Pripuza u zaštićenom obalnom pojasu na otoku Muteru. Riječ je o kampu i gradnja je debelo dogurala, a nedavno je Državni inspektorat izrekao novčane kazne jer su nastavili graditi unatoč zabrani i unatoč tome što je gradilište zapečaćeno. Više o svemu pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jaramaz/Pixsell
Image
Foto: Jaramaz/Pixsell

11:00

Područje zagrebačkog Kvatrića prepuno je policije. Pretražuju urede i navodno se izuzimaju snimke iz javne garaže videonadzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9:24

U tijeku su uhićenja pet osoba na području Zagreba i Šibensko-kninske županije, javlja USKOK. Sumnjiči ih se da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Kako neslužbeno doznaje Danas.hr, među njima je i Zoran Pripuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U koordinaciji s PNUSKOK-om provode se hitne dokazne radnje, a nakon ispitivanja USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

O svemu se oglasila i policija koja je potvrdila da će po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK podnijeti kaznenu prijavu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti - sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti", zaključili su iz policije.

Image
GRADI SE KAMP? /

Na 'zatvorenom' Pripuzovom gradilištu na Murteru i dalje radovi: 'Ovo je devastacija jedne od najljepših uvala'

Navodno se pretražuje i Plaza Bar na zagrebačkom Kvatriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Zoran Pripuz posljednjih mjeseci u medijima se spominjao u kontekstu bespravne gradnje na Murteru. Građevinska inspekcija Državnog inspektorata nedavno je bila u novom inspekcijskom nadzoru u uvali Vučigrađe na Murteru nakon što se Zoran Pripuz oglušio o zabranu nastavka gradnje. Ranije je gradilište bilo i zapečaćeno. Naime, Pripuz je ranije dobio odobrenje pružanje smještaja za kamp od 10 mobilnih kućica, no nakon zabrane radova rješenje je stavljeno van snage i najavljena je revizija, pisao je Index.

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Inspekcija je tada donijela rješenje da se bespravne građevine uklone, a s obzirom na to da se on oglušio, dobio je novčanu kaznu od 6636,14 eura, pisao je Index, ali i prekršajni nalog investitoru u iznosu od 1655,00 eura jer nije uklonio građevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podnesena je i kaznena prijava jer je gradio u zaštićenom obalnom pojasu te unutar zaštićene ekološke mreže.

Navodno je jutros uhićena i županijska službenica te troje turističkih djelatnika koji su ujedno i poduzetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija doznaje da je akcijom obuhvaćen i Dario Filipi, vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru, potom Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca. 

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Tu je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se također bavio kampovima. Posljednja u nizu osoba koje istražuje USKOK je Neda Livljanić, sada već bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po neslužbenim informacijama, na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje, a kojeg su joj posrednici, koji imaju veze s poslovanjem kampova, predali u ime investitora.

Oglasila se o svemu i policija: "Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti - sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske. Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Split podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro opširnije...

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićenja u Zagrebu i Dalmaciji. Neslužbeno: Među osumnjičenima i Pripuz, policija pred Plaza Barom na Kvatriću

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo