GRADI SE KAMP? / Na 'zatvorenom' Pripuzovom gradilištu na Murteru i dalje radovi: 'Ovo je devastacija jedne od najljepših uvala'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Mještani su javili da je tabla o zabrani radova postavljena, a u zadnjih tjedan dana je investitor izgradio i kaskade i potporne zidove, te tako potpuno promijenio izgled postojećeg okoliša. Iako bi gradilište trebalo biti zatvoreno, pojavile su se snimke koja pokazuju da se na lokaciji i dalje radi

20.6.2023.
14:06
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je zatvorila gradilište Zorana Pripuza na Murteru.

Radi se o rtu u predivnoj uvali Čigrađa na Murteru gdje Pripuz planira izgraditi kamp iako to nije predviđeno prostornim planom, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani su javili da je tabla o zabrani radova postavljena, a u zadnjih tjedan dana je investitor izgradio i kaskade i potporne zidove, te tako potpuno promijenio izgled postojećeg okoliša.

Iako bi gradilište trebalo biti zatvoreno, pojavile su se snimke koja pokazuju da se na lokaciji i dalje radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
šest godina kasnije /

Uskok obustavio istragu protiv Pripuza. Odvjetnik: 'Dokazi ne daju osnovu'

Image
šest godina kasnije /

Uskok obustavio istragu protiv Pripuza. Odvjetnik: 'Dokazi ne daju osnovu'

"Ovo je devastacija jedne od najljepših uvala, a ovdje svi šute jer se boje. Uz zid koji je šaka u oko, navodno bi trebala niknuti vila i nekoliko mobilnih kućica za kamp iako je zemljište negrađevinsko i po prostornim planovima nije namijenjeno za kamp i izgradnju" kazao je jedan mještanin.

Načelnik općine Toni Turčinov koji je pod istragom Uskoka zbog trošenja javnog novca je rekao da ne zna što investitor radi, a da bi sve trebala provjeravati građevinska inspekcija, a ne njegovi komunalni redari iako se gradi na prostoru njegove općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turčinov je potvrdio da se na lokaciji ni ne može izgraditi kamp koji je prema trenutnim informacijama zapravo u izradi unatoč zabrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo