GOVORIO I O ZDRAVSTVU / Tomašević: 'Bačić je treći ministar otkad sam gradonačelnik. Nadam se da će biti treća sreća'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zatim je na pitanja krenuo odgovarati Tomašević. Novinari su ga upitali oko situacije u Domu zdravlja - Centar. 'Vidio sam to iz medija. Radi se o tome da domovi zdravlja postupaju na način da kada liječnici odu u mirovinu, a to je u ovom slučaju u četiri ordinacije. Tada budući da ima viška ordinacija u centru grada, a ima manjka ordinacija u rubnim dijelovima grada, radi se zapravo o preraspodjeli. I dalje imamo više od duplo viška ordinacija u centru Grada u odnosu na mrežu zdravstvene zaštite, a imamo nedostatak u svim drugim dijelovima grada', rekao je Tomašević

12.1.2023.
11:28
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet u društvu ravnateljice Nade Mladiček, obišli su gradilište područnog objekta dječjeg vrtića Sesvete u Kašini, preko puta Ulice Ivana Mažuranića 85.

Dječji vrtić površine 932,48 m² ukupnog je kapaciteta 52 djece u dvije jasličke i dvije vrtićke skupine. Vrijednost radova i opremanja je 2.438.330,95 €.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima se prvo obratila ravnateljica Mladiček, a nakon nje zamjenica Dolenec.

Image
promjene dolaze /

Tomašević o javnom redu u Zagrebu: 'Na trgu više neće biti šatora, vašara i donjeg rublja'

Image
promjene dolaze /

Tomašević o javnom redu u Zagrebu: 'Na trgu više neće biti šatora, vašara i donjeg rublja'

"Kao što vidite po uznapredovalim radovima, moći ćemo uskoro otvoriti dječji vrtić Kašina. Radovi su započeli u svibnju prošle godine, a on je dio jednog velikog zamaha Grada Zagreba u izgradnji vrtićkih kapaciteta po čitavom gradu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je na pitanja krenuo odgovarati Tomašević. Novinari su ga upitali oko situacije u Domu zdravlja - Centar.

"Vidio sam to iz medija. Radi se o tome da domovi zdravlja postupaju na način da kada liječnici odu u mirovinu, a to je u ovom slučaju u četiri ordinacije. Tada budući da ima viška ordinacija u centru grada, a ima manjka ordinacija u rubnim dijelovima grada, radi se zapravo o preraspodjeli. I dalje imamo više od duplo viška ordinacija u centru Grada u odnosu na mrežu zdravstvene zaštite, a imamo nedostatak u svim drugim dijelovima grada", rekao je Tomašević pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče da se pacijenti moraju sami prebaciti, pacijenti moraju sami odabrati kojeg liječnika žele i u koju ordinaciju. Nitko ih ne može prisiliti, oni to moraju odabrati sami. To je njihov izbor. Uostalom da bi ordinacije mogle funkcionirati po standardu moraju imati određen broj pacijenata, što ove nisu imale i još neke druge nemaju", tvrdi.

Upitan je o tvrdnjama građana da nije potpisao ugovor oko subvencioniranja vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih volio čuti da netko istupi javno iz bilo koje strukture, kome sam ja ikada rekao da ja neću potpisati da se produže cisterne za vodu tamo gdje vode nema. To nije točno, jedna cisterna košta sto kuna. Radi se o propustu određenih radnika u vodoopskrbi i odvodnji, ali do mene nikad takav zaključak nije došao na potpis. I u najhitnijem roku inzistiram da svugdje gdje su cisterne bile do 31.12 one nastave biti.

Potvrđene su smjene ministara, evo što kaže o suradnji s Paladinom i Tramišak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S ministricom Tramišak bilo je suradnje za EU projekte, neke projekte poput Srebrnjaka, a što se tiče suradnje s ministrom Paladinom tu je više surađivao zamjenik Korlaet. Obnova privatnih zgrada je u nadležnosti države i mislim da je potrebno da jedna institucija upravlja obnovom privatnih zgrada jer kada imamo tri onda imamo problem s koordinacijom pa ako se ide u tom smjeru ja to pozdravljam", objašnjava.

S druge strane, gradonačelnik sam godinu i pol, a ovo je treći ministar graditeljstva. Nadam se da će biti treća sreća i da će konačno obnova privatnih zgrada ne samo na Baniji nego i u gradu Zagrebu krenuti brže i bolje ja to od novog ministra očekujem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni su bitni rezultati, da konačno krene obnova, a ne da bude onako kako je Vlada nazvala nestvarno spora", poručio je.

Više pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo