NAKON PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A / Plenković o nesreći Banožića: 'Riješili smo krizu toliko brzo da nisu znali što bi rekli'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Rekao je da nisu govorili o tome hoće li Banožić i dalje biti u strancu. No osvrnuo se i na navijače u Grčkoj rekao je da će vijesti o njima biti 'dobre i za njih i za roditelje'

14.11.2023.
18:10
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon sjednice predsjedništva HDZ-a potvrdio je da je glavna tema bila nesreća bivšeg ministra obrane Marija Banožića te je još jednom izrazio sućut preminulom muškarcu u prometnoj nesreći.

Naveo je da su rekapitulirali njegov prijedlog da novi ministar obrane i potpredsjednik Vlade bude Ivan Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će u srijedu u 15 sati Anušić biti predstavljen na saborskom Odboru za obranu. "Tamo će Anušić predstaviti sebe i temeljne ideje za rad u preostalom dijelu mandata", rekao je.

Osvrnuo se i na stanje u vojsci: "U mandatima Vlade, kad su ministri bili Krstičević i Banožić, napravili ogromni iskorak, došlo je do ogromnih ulaganja u vojsku. Kupovinom Rafalea se mijenja karakter Hrvatskog raznog zrakoplovstva. Ulagali smo u helikoptere, Bradleye, u kopnenu vojsku, u jačanje materijalnih prava hrvatskih vojnika… Siguran sam da će novi ministar napraviti daljnji iskorak i vratiti hrvatsku vojsku i u Beli Manastir", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽIVO ISPRED HDZ-A /

Anušić sutra u društvu premijera predstavlja prirotete svog rada pred saborskim odborom: 'U četvrtak ide imenovanje'

Image
UŽIVO ISPRED HDZ-A /

Anušić sutra u društvu premijera predstavlja prirotete svog rada pred saborskim odborom: 'U četvrtak ide imenovanje'

Govorio je i o prometnoj nesreći Banožića: "Ovaj put smo veliku krizu koja je nastala zbog prometne nesreće toliko brzo riješili da ni jedni ni drugi (oporba op.a) nisu znali što bi reći."

Na pitanje mora li sad Anušić podržavati sve što Vlada radi, kao što je to tražio i ranije od ministara iz MOST-a, odgovorio je: "Ako bi bilo koji član Vlade glasovao protiv vlastitog kolega na sjednici Vlade, njega bih izbacio kroz prozor, bez obzira na to kako se zove. Tadašnja tri ministra MOST-a digli su ruku protiv kolege koji su bili u Vladi čak duže nego ja. To je potez koji se ne radi, gdje su oni htjeli glumiti veliku demokratsku tradiciju, gdje će se na Vladi javno glasovati protiv ministra. Tko bi bio predsjednik Vlade pa istolerirao da mu tri člana vlade glasuje protiv kolege, on bi išao kući".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za HEP je poručio da "krize nema" i komentirao to što je Anušić ranije tražio smjenu čelnika HEP-a Frane Barbarića.

"Ne znam zašto toliko nastojite pokušati situaciju, koja je bila ozbiljno problematična i koju smo riješili na najbrži način, okrenuti na temu krize. Hranite se informacijama koje su najčešće netočne i frizirane, ubacujete u eter stvari koje ne stoje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li se u stranci raspravljalo hoće li Banožić ostati u stranci rekao je da o njemu nije bilo govora.

Govorio je i o nogometnim navijačima koji su i dalje u grčkim zatvorima: "Vijesti će biti dobre za njih i njihove roditelje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo