preslatko stvorenje / Upoznajte Spikea, malog albino ježa!

Image
Foto: RTL

Zašto se bojimo mraka, kako živi albino aligator i koji je najnoviji trend u prehrani holivudskih zvijezda, jesu li proizvodi iz kuhinja i kupaonica dovoljno dobri i za naše automobile, test CO2 dijete i odakle rupe i rupice u sirevima tek su neke od tema kojima će se pozabaviti vikend izdanje 'Galilea'.

15.3.2012.
17:27
RTL
VOYO logo

Ubrzo nakon što je CD zamijenio kazete, pojavio se glavni nedostatak  – nerijetko se događa da su podaci na njima neupotrebljivi zbog skoro nevidljivih oštećenja. Galileo otkriva kako spasiti svoje najdraže fotografije i glazbu pohranjenu na oštećenom CD-u.

Nino Štambuk je u studiju Galilea ugostio ježa Spikea, koji zbog genskog poremećaja nema pigmenata. On je albino jež. Srećom, Spike je kućni ljubimac, pažen i voljen i nije u opasnosti zbog svoje različitosti. Galileova ekipa posjetila je albino aligatora Bijelka. Bijeli aligator s istim poremećajem koji mora biti odvojen od svoje vrste da bi preživio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnje vrijeme najnoviji hit među holivudskim zvijezdama jedenje je isključivo sirove hrane. DemiMoore, Madonna, Boy George i mnogi drugi zakleti su pobornici ovog trenda i kažu da to nije samo konzumacija sirove hrane, to je znanost pripremanja hrane. Galileo donosi prilog o novom trendu u prehrani.

Svakom muškarcu sigurno bar malo ide na živce kad proizvodi za ljepotu njegove bolje polovice blokiraju cijelu kupaonicu. Nedjeljni prilog u Galileu otkriva što napraviti da limeni ljubimci imaju koristi od proizvoda iz kuhinja i kupaonica. Isprobali smo losion za njegu tijela i ostale proizvode u službi ljepote za njegu automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge namirnice nisu samo kalorijske bombe, nego i CO2 bombe. Galileo je nanjušio klimatske ubojice i započinje duplom dijetom - CO2 dijetom te saznaje koliko je ona učinkovita.

Prvi trimaran izgrađen je u Polineziji prije 4000 godina i, iako je većina dizajna ostala ista kroz četiri tisućljeća, super trimaran Galilea zaista je plovilo budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pridružite nam se i ovaj vikend u istraživačkom pohodu. Uz Galileo saznajte još i odakle rupe i rupice u sirevima, jesu li tamo zbog estetskog izgleda sira ili utječu na okus te zašto se noću više bojimo? Galileo i ovaj vikend donosi odgovore na pitanja u 19:10 na RTL Televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike