opasno po život / Umjesto dvorane učenici ispred škole imaju septičku jamu, država im ne želi pomoći

Učenici osnovne škole u Babinoj Gredi već dvije godine umjesto sportske dvorane imaju ogromnu jamu koja neizdrživo smrdi. Izvođač radova je završio u stečaju, općina nema novaca, a država ih ne želi dati

8.6.2016.
22:17
VOYO logo

Izvođač radova koji je pobjedio na natječaju za izgradnju školske dvorane u Babinoj Gredi završio je u stečaju, ali ne i sa izgradnjom. Tik uz školu već dvije godine stoji ogromna rupa, a u nju su se počele izljevati septičke jame.

Mirisi, ili bolje reći smradovi, koji se ovdje šire uistinu su nesnosni, a sama blizina škole i djece jasno govori kako je ovdje riječ o ozbiljnom higijenskom problemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravlje učenika je ugroženo, a rješenja problema nema.

"Iz okolnih setičkih jama se izljevaju fekalije i dolaze u ovu jamu. Ako na vladi resorni ministar ne potpiše ugovor s novim izvođačem, bojim se da će se desiti veliko zlo", poručio je načelnik Babine Grede Josip Krnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ministartsva obrazovanja stiže odgovor da će se nastaviti s izgradnjom no samo ako općina sudjeluje s 5,5 milijuna kuna. No proračun Babine grede je 2 milijuna, pa posao - smrdi.

"Kao što je sam građevinska inspekcija utvrdila, zaista postoji opasnost po živote. I ne samo za učenike i nastavnike već i za okolne stanare", upozorava ravnateljica OŠ Mijat Stojanović Đurđica Babić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se reagirati tek kada se dogodi nesreća to se ne zna, ali ono što je sigurno je to da će đaci u Babinoj gredi i dalje s loptom - na ulicu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo