STIGLA PRESUDA / Ubojici sa Zrća 19 godina zatvora: 'Učinio sam mnoge loše stvari zbog svoje bolesti...'

'Odlučio sam ne iznositi obranu, ali mi je žao što sam učinio mnoge loše stvari zbog svoje bolesti', rekao je osuđeni Duško Tanasković na zadnjem ročištu

25.3.2024.
12:31
VOYO logo

Srpski državljanin Duško Tanasković (30) osuđen je na 19 godina zatvora zbog ubojstva na Pagu ispred noćnog kluba. Tanasković nije bio prisutan na Županijskom sudu u Zadru za vrijeme izricanja presude, kao ni njegov odvjetnik.

Uračunava mu se vrijeme od uhićenja kao i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 25. kolovoza 2022. pa nadalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Državno odvjetništvo zadovoljno je s odlukom, sankcija su očekivali i time smatraju da se šalje poruka, ne samo počinitelju, nego i svim mogućim počiniteljima da je društvo beskompromisno od ovakvih kaznenih djela.

Image
NIJE IZNIO OBRANU /

Tanasković o ubojstvu na Zrću: 'Žao mi je što sam učinio ovo zbog svoje bolesti'

Podsjećamo, Tanasković je 25. kolovoza 2022. godine prišao s leđa Crnogorcu Goranu Vlaoviću te ga je upucao u glavu. Vlaović je preminuo u kolima Hitne pomoći na putu za Zadar. Nakon ubojstva regionalni mediji pisali su da se radilo o obračunu dva najbrutalnija balkanska narkoklana iz Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučio sam ne iznositi obranu, ali mi je žao što sam učinio mnoge loše stvari zbog svoje bolesti", rekao je Tanasković na zadnjem ročištu.

U sudnici nije bilo dokaza da je ubijeni bio član mafijaškog klana. Radilo se o obiteljskom čovjeku koji ima ženu i dvoje djece. Iako je na ljetovanje tada došao sa srpskom missicom Draganom Banić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom suđenja Tanasković je dolazio u pancirki, a nekoliko puta u zatvoru gutao je žilete.

POGLEDAJTE VIDEO: Počelo je suđenje za mafijaško ubojstvo na Zrću: 'Prišao mu je s leđa i zapucao'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo