Goruća tema / Tko će na 'Oluju', a tko će u Grubore? 'Ne može se govoriti ni o kakvom izjednačavanju'

Potpredsjednik Vlade iznio je jake argumente

1.8.2020.
19:35
VOYO logo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovno je rekao kako ne može podržati prisutnost srpskih predstavnika na proslavi "Oluje", ali je dodao da su možda njihovi argumenti jači, iako ih on, kako je rekao, zasad ne vidi. Odlazak srpskih predstavnika na proslavu Oluje ne podržava i to im je, kaže, i rekao.

"Nisam oduševljen u najmanju ruku ovim potezom, ali naravno, ti ljudi tamo žive, imaju neke svoje ideje. Možda su njihovi argumenti jači od naših. Ja ih u ovom trenutku ne vidim, da budem iskren", kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jače argumente na svom je Facebooku iznio potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

"U Knin idem otvorena srca, iskreno, s nadom da ova Vlada može napraviti taj tako važan korak, korak prema budućnosti, boljem društvu, društvu razumijevanja, poštovanja i tolerancije i da možemo izaći iz rovova u kojima smo ukopani. Nakon 25 godina potrebno je prestati s mržnjom, prestati s ratom", napisao je Milošević na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Slobodan Uzelac /

Prvi SDSS-ov potpredsjednik Vlade otkrio zašto nije išao u Knin na obljetnicu Oluje: 'Nisam bio budala!'

Image
Slobodan Uzelac /

Prvi SDSS-ov potpredsjednik Vlade otkrio zašto nije išao u Knin na obljetnicu Oluje: 'Nisam bio budala!'

Nakon proslave u Kninu potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved bit će potkraj kolovoza na komemoraciji ubijenim srpskim civilima u Gruborima i to, kako je potvrđeno s Pantovčaka, uz predsjednika Zorana Milanovića. Svima koji misle da se time izjednačavaju "Oluja" i Grubori, iz HDZ-a odgovaraju da je Dan pobjede jedan od najvažnijih datuma za Hrvatsku.  

"Ne može se govoriti ni o kakvom izjednačavanju. Uopće nije primjereno na takav način govoriti, ali kada je za to vrijeme, odati poštovanje i svim nevinim žrtvama koje su pale u vrijeme rata, također je civilizacijski doseg", kazao je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko mu je teško bilo donijeti odluku da ide u Knin, potpredsjednik Vlade Milošević iz SDSS-a opisao je u emotivnoj objavi na Facebooku. Uz detalje o privatnoj obiteljskoj tragediji, o tome kako je "Oluju" dočekao u rodnom Šibeniku, brinući se za oca koji je bio mobiliziran kao hrvatski vojnik.

"Nakon što je otac demobiliziran, odlazili smo na selo Bribirske Mostine gdje sam svjedočio pljački napuštenih srpskih kuća. Obilazili smo babu, očevu majku koja je ostala nakon Oluje tamo živjeti. Nije htjela napuštati svoju kuću, nije htjela poći ni k nama u Šibenik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Početkom rujna otišao sam u Rijeku zbog fakultetskih obaveza. Sedmog rujna, kasno popodne, nazvala me sestra. Išla je s ćaćom obići babu".

"Našli su je mrtvu. Bila je ubijena vatrenim oružjem iz neposredne blizine. Ubojica je pronađen slučajno zbog vlastitog bahaćenja, smatrajući da nitko neće istraživati ubojstvo 'četnikuše', kako je sam rekao. Osuđen je na sedam i pol godina, da bi izašao za tri i pol godine, nakon što je dobio predsjednikovo pomilovanje", stoji u emotivnoj Miloševićevoj objavi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je na Twitteru poslijepodne objavio Luka Mišetić, haški branitelj generala Gotovine, ubojica bake Borisa Miloševića bio je svjedok obrane u Haagu, pozvan kako bi dokazali da je Hrvatska procesuirala ubojstva nakon "Oluje" i da te zločine nisu počinili vojnici pod vojnim zapovjedništvom. 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo