TEPEŠ IDE NA POBJEDU: / 'Na izbore želimo opet s HDZ-om, ali možemo i samostalno'

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić
2.7.2016.
20:57
PIXSELL, Robert Anić
VOYO logo

O tome kakvi su izgledi za buduću suradnju tih dviju stranaka, u Dnevniku Nove TV govorio je predsjednik HSP AS Ivan Tepeš.

Od mandata im je bitnija suradnja

"Zasad nismo imali ozbiljan službeni sastanak. Poštujemo HDZ kao stranku koja ima svoju proceduru. Službeno ćemo sjesti s onim tko će biti predsjednik", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada završi postupak kandidature za šefa HDZ-a, pravaši će na sastanku definirati odnos s HDZ-om jer su, kaže Tepeš, već četiri godine u koaliciji. Na pitanje hoće li, u slučaju nastavka koalicije, inzistirati i dalje na tri zastupnička mandata koje i sad imaju, Tepeš odgovara da je od broja mandata bitnija suradnja.

"Moram opet naglasiti, spremamo se kao da idemo samostalno, okupljamo, zbijamo redove. Mi ćemo 9. srpnja imati sjednicu i glavnog stana i predsjedništva gdje će doći i više od 300 dužnosnika iz cijele Hrvatske gdje ćemo imati već gotove rezultate razgovora s HDZ-om i gdje ćemo razraditi našu strategiju", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PERO ĆORIĆ OTKRIO: /

'Krajnji cilj stranke HSP AS je da u Saboru stoji križ od tri metra'

Image
PERO ĆORIĆ OTKRIO: /

'Krajnji cilj stranke HSP AS je da u Saboru stoji križ od tri metra'

"Cilj nam je pobjeda na izborima"

Na mogućnost da im se Plenković zahvali na suradnji i odluči se od 'suviše desnog' HSP-a AS okrenuti više k centru, konkretno HSS-u, Tepeš kaže da se u medijima svašta spekulira.

"Meni je zanimljivo da u medijima, u lijevoj koaliciji sve cvjeta, raste trava, svi se vole, nemaju problema, ali vidimo da ono što ja nemam dojam u razgovorima s kolegama iz HDZ-a. Ali po medijima se pokušava imputirati svašta. Ali mi ovisimo sami o sebi i mi smo ti koji ćemo donositi odluke", ističe on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, kaže, njegovoj stranci je cilj pobjeda na izborima. "Da bi ostvarili pobjedu, cilj nam je imati koaliciju s kojom smo već četiri godine i s kojom ostvarujemo niz pobjeda, to i sami znate. Dakle, to nam je primarno."

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

"Mi nismo ekstremna desnica"

Tepeš ne isključuje ni samostalni izlazak strane na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo kao stranka spremni preuzeti samostalno odgovornost, okupiti i pojedince, istaknute udruge koje su bliske i pravaškom i desnom svjetonazoru. Smatramo da prvenstveno trebamo okupiti od centra do desnice kako ne bi dozvolili da se ponovi nesposobna vlast Zorana Milanovića", kaže odbijajući ocjenu da mu je stranka krajnja desnica.

Kao europski pandan HSP AS-u Tepeš ističe njemački CSU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo ekstremno desni, iako nas netko pokušava, stalno nas naziva radikalima. U Hrvatskoj radikalne desnice u principu niti nema, a mi to pogotovo nismo. Mi smo desna pravaška stranka sa 150 godina tradicije, jedne hrvatske političke pravaške ideologije", zaključio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo