PERO ĆORIĆ OTKRIO: / 'Krajnji cilj stranke HSP AS je da u Saboru stoji križ od tri metra'

Image
Foto: Pixsell, Nikola Ćutuk

"Glavni je cilj spriječiti da se na vlast vrati lijeva koalicija predvođena Zoranom Milanovićem i njihovo daljnje uništavanje Hrvatske.

28.6.2016.
13:17
Pixsell, Nikola Ćutuk
VOYO logo

Više od 70 članova murterske podružnice HSP-a prešlo je u ponedjeljak u redove HSP AS-a, a pristupnicu stranci potpisao je Enio Turčinov i glavni tajnik stranke Pero Ćorić. Starčevićanci će 9. srpnja odlučiti s kim će u koaliciju za sljedeće izbore, a smatraju da su dovoljno jaki da na njih izađu i samostalno.

Favorit - doktor Kovač

"I dalje smo otvoreni za koaliciju s HDZ-om, bez obzira tko im bude novi predsjednik. Ne vidimo ni u kome ništa sporno, pogotovo ne u doktoru Kovaču, ni bilo kome od navedenih kandidata. Mi nemamo favorita, ali ja sam rekao gospodinu Plenkoviću na svečanoj sjednici Sabora da nije lako biti favorit, jer ga mediji i javnost doživljavaju kao favorita, pa sam ga podsjetio na onu izreku da onaj koji u konklavu uđe kao papa uglavnom izađe kao kardinal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ako HDZ ne bude želio na izbore s nama u koaliciju, neka im bude po volji, mi imamo dovoljno snage i samostalno osvojiti dosta mandata. Ipak, glavni je cilj spriječiti da se na vlast vrati lijeva koalicija predvođena Zoranom Milanovićem i njihovo daljnje uništavanje Hrvatske. Krajnji cilj i san HSP AS-a je da Hrvatska prestane biti sekularna država i da u Saboru stoji križ od tri metra, u poljskom je od dva. Ako se više od dvije trećine Hrvata izjašnjava katolicima, onda to moramo i poštivati", rekao je Ćorić a prenosi portal SibenikIN.

'Most je fikcija'

Upitan od novinara kako bez koalicije s HDZ-om nemaju previše šansi na izborima, Ćorić je odgovorio da i ankete govore u njihovu korist. Kazao je da su "peta politička snaga u zemlji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tog cvijeća, drveća, voća, biljaka, građevina ni mosta, neće biti za četiri godine. To je fikcija. Most je politička fikcija koja je danas jedna interesna skupina, a da ne govorimo o nekakvim orasima i drugim strankama koje se pojavljuju. HSP AS je jedna ozbiljna pravaška stranka 21 stoljeća. Imate Tepeša kao prepoznatljivo ime i mene. Nama je dovoljno staviti ime i prezime i imat ćemo mandate", rekao je Ćorić.

Image
OTKRIO KRIVCA ZA PLJAČKU U MUP-u: /

Čelnik HSP-a AS Ivan Tepeš krivi Most

Image
OTKRIO KRIVCA ZA PLJAČKU U MUP-u: /

Čelnik HSP-a AS Ivan Tepeš krivi Most

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo