Glavašević uoči godišnjice prosvjeda / 'Sve maske su pale, od početka govorimo da HDZ stoji iza prosvjeda u Savskoj, a sada je to savršeno jasno'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kada Tomislav Karamarko govori da će Đuro Glogoški biti na HDZ-ovoj listi, mislim da su sve maske pale i da je savršeno jasno da je HDZ taj koji je stajao iza prosvjeda branitelja, kaže pomoćnik ministra Predraga Matića

7.10.2015.
9:08
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Uoči godišnjice prosvjeda branitelja u emisiji Veto na Jabuci TV gostovao je pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević, čovjek zbog čije je izjave navodno sve započelo.

Najavu da bi jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški mogao biti na HDZ-ovoj lista na parlamentarnim izborima, Glavašević je nazvao konačnim dokazom da je
ta stranka cijelo vrijeme stajala iza prosvjeda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To još nije službeno, ali kada Tomislav Karamarko govori da će Đuro Glogoški biti na njihovoj listi, sve su maske pale. Od početka govorimo da je prosvjed politički motiviran. Mislim da je savršeno jasno da je HDZ taj koji je stajao iz prosvjeda branitelja", komentirao je Bojan Glavašević političku pozadinu prosvjeda u Savskoj.

Glavašević je rekao kako je HDZ, osim što je financirao prosvjed, stajao i iza njegove organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako bi bilo interesantno vidjeti način financiranja prosvjeda. Ali i recimo kako je Crveni križ donio odluku da se tim ljudima da šator na korištenje, jer ne znamo dandanas je li to plaćeno ili nije. Mislim da je zanimljivo vidjeti tko su ljudi koji odlučuju u Crvenom križu", rekao je Glavašević aludirajući na predsjednika Crvenog križa Roberat Markta, koji je član HDZ-a, te potpredsjednicu Josipu Rimac, koja je šefica HDZ-ove kampanje.

"Da bismo razumjeli prosvjed branitelja, potrebno je vidjeti tko ga je organizirao. Prosvjed je počeo kada je Bandić uhićen, a za to je zaslužan Mirko Ljubičić Šveps, koji me tada i fizički napao, što se vidi na snimci. On je kasnije smijenjen, smijenio ga je saborski zastupnik HDZ-a i tada se HDZ uključuje u prosvjed", dodao je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje vidi li se na listi SDP-a na idućim izborima, pomoćnik ministra branitelja kaže kako se ne vidi više u izvršnoj vlasti ukoliko Milanovićeva vlada dobije još jedan mandat.

"Meni je bitno da sam posljednje četiri godine radio sa sjajnim ljudima i podržavam ih na ovim izborima. Mislim da trebaju dobiti još jedan mandat. Nisam član nijedne stranke. Tri godine smo čistili nered HDZ-a, zadnju godinu tek gledamo rezultate našeg rada. Mislim da tek sljedeće četiri godine može ova koalicija pokazati svoj potencijal", rekao je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo