STOŽER OBJAVIO DETALJNE MJERE ZA VJENČANJA I OKUPLJANJA: / Inspektori i policija provjeravat će drže li se ljudi pravila

Image
Foto: Milan Šabić/PIXSELL

'S obzirom na epidemiološku situaciju jasno je da okupljanja uzrokuju povećani broj oboljelih', rekao je Beroš

10.7.2020.
17:12
Milan Šabić/PIXSELL
VOYO logo

Stožer civilne zaštite naknadno je objavio Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika.

Organizatori su obvezni Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS-CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

"S obzirom na epidemiološku situaciju jasno je da okupljanja uzrokuju povećani broj oboljelih. Zato smo novim mjerama okrenuti tome, ali ne u smislu zabrane, nego uvođenja mjera koje daju rezultate. Organizatori će se morati više potruditi oko poštovanja mjera, imenima sudionika i ostalo da se kasnije pomogne epidemiolozima ako dođe do zaraze. Predvidjeli smo nadzor da bismo bili sigurni da okupljanja neće biti izvor zaraze. Situacija na granicama je poboljšana, ali s obzirom na progresiju u nekim zemljama, povisit ćemo kriterije i uvesti nove mjere poput samoizolacije u trajanju od 14 dana i nešto kraću izolaciju uz mogućnost testiranja", rekao je ranije danas ministar zdravstva Vili Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_i_preporuke_za_okupljanja_10_07.pdf

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo