smatra kolegica glumica / 'Stojanu je dovoljna kazna što će živjeti do kraja života u patnji...'

Nepunih šest mjeseci nakon stravične nesreće u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život, podignuta je optužnica protiv Stojana Matavulja. Glumac koji je u alkoholiziranom stanju izazvao nesreću mogao bi dobiti i do 12 godina zatvora. No, niti jedna kazna, slažu se njezini prijatelji i sugrađani, neće umanjiti bol.

2.4.2014.
18:05
VOYO logo

Prošlo je gotovo 6 mjeseci od prometne nesreće u kojoj je DoloresLambaša izgubila život. Jučer je i službeno podignuta optužnica protiv StojanaMatavulja koji je u vrijeme nesreće imao 0 cijelih 66 promila alkohola u krvi. No za obitelj i prijatelje to su tek nevažni brojevi koji neće vratiti njihovu neprežaljenu Dolores. Šibenik i dalje tuguje.

Puno realističniji i svjestan da borba za pravni ishod tek počinje, u situaciji u kojoj se našao poznati glumac, njegov je odvjetnik koji tvrdi da Matavulj neizmjerno žali i pati zbog svega! On, naime, optužnicu službeno još nije ni primio.

"Ono sto mi tvrdimo da alkolhol nije uzrok nezgode, Matavulj kaže da osjeća krivnju i kajanje zbog posljedica koja se dogodila", izjavio je ZoranMataić, odvjetnik Stojana Matavulja.

Upravo o toj krivnji koja iz dana u dan bukti u poznatom glumcu govori i njegova prijateljica, kolegica Mirela Brekalo.

"Ja znam da je Stojanu dovoljna kazna što će živjeti do kraja života, u patnji je... tuzi... bit će nesretan, neka zakonska kazna, teško je to reći i raspravljati, je skoro pa nepotrebna", smatra MirelaBrekalo, glumica.

No obitelj preminule glumice misli drukčije. Ono što oni žele je da se rasvijetle okolnosti u kojima je njihova kći izgubila život. Odvjetnik obitelji, Krešimir Škarica, uvjeren je da će tu istinu i doznati.

"Njihova satisfakcija i njihova očekivanja je da se utvrde sve okolnosti i činjenjice, da se rasvjetli i da se to što prije na jedan način završi jer svako podsjećanje na taj događaj izaziva traumatizaciju", kazao je KrešimirŠkarica, odvjetnik obitelji Lambaša.

Roditelji glumice, čini se, samo žele doznati istinu o tom kobnom danu - 23. listopadu kada je njihova Dolores preminula od ozljeda koje je zadobila u teškoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb - Lipovac. Maksimalna kazna koju bi Stojan Matavulj mogao dobiti je 12 godina zatvora. A to bi Matavulj, pretpostavlja njegova kolegica - teško podnio.

Obitelj preminule glumice danas nije odgovarala na pitanja novinara, no zato odvjetnik Škarica govori o pravnim koracima koje će majka i otac poduzeti u slučaju protiv Stojana Matavulja. Oni će uz kazneni postupak, potraživati i naknadu štete.

"Roditelji u svakom slučaju nisu financijski motivirani, novac neće vratiti", dodaje Škarica.

No patnje se produžuju Stojanu Matavulju, glumcu koji s neizvjesnošću čeka svoju sudbinu - koju je već zapečatio nesretnim slučajem i smrću prijateljice.

"On sam događaj psihički teško podnosi, nije ono što ga zanima kazna, ne gleda na kaznu nego ga posljedice teško pogađaju", kazao je Zoran Mataić, odvjetnik Stojana Matavulja.

Slučaj je ovo koji je pogodio cijelu Hrvatsku, a mučna parnica samo će produžiti agoniju roditeljima kojima vrijeme nikada neće zacijeliti rane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo